Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

VIDEO: Rīgas Dinamo emocionālā mačā tomēr neizglābjas pret Sočiem

Latvijas komanda Rīgas_ Dinamo _otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā emocijām bagātā cīņā ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās Soči vienībai.

Rīgas Dinamo labā vārtus guva Miks Indrašis, kamēr viesiem izcēlās Andrejs Kosticins un Zijats Paigins.

Mača sākums abām komandām bija līdzvērtīgs, taču bez labām vārtu gūšanas iespējām, turklāt vienības nereti izcēlās ar tehniskām kļūdām. Pirmā perioda viducī iniciatīvu nedaudz izdevās pārņemt Soči hokejistiem, turklāt tas vainagojās panākumiem, kad pazīstamais Kosticins devītajā minūtē pārspēja rīdzinieku vārtsargu Jūakimu Ēriksonu. Nedaudz vēlāk Rīgas Dinamo tika pie iespējas spēlēt vairākumā, kas gan palika neizmantots. Tiesa, pēc tam spēle starp abām komandām izlīdzinājās, taču uzbrukumā tās spēlēja pieticīgi, bet pašā pirmās trešdaļas izskaņā rīdzinieki vēlreiz varēja spēlēt vairākumā, tomēr pirmās 52 sekundes palika neizmantotas. 

Rīdziniekiem tā arī neizdevās izmantot vairākumu, bet pēc tam vairākus uzbrukumus izdevās izveidot Soči vienībai, kas gan arī nebija rezultatīvi. Pēc viena no viesu uzbrukumiem Deniss Kazionovs bīstami meta uz rīdzinieku vārtiem, taču vietā bija Ēriksons. 34.minūtē Rīgas Dinamo atkal varēja spēlēt vairākumā, taču arī šoreiz tas nebija sekmīgs, lai gan tā izskaņā teicama iespēja bija Laurim Dārziņam. Šī vairākuma laikā rīdzinieku līdzjutēji sāka komandu izsvilpt. Soči hokejisti šajā duelī ļoti labi spēlēja aizsardzībā, tāpēc mājinieki neizdarīja pārāk daudz metienu pa sāncenšu vārtiem. Arī otrā perioda beigās rīdzinieki tika pie vairākuma, bet tā sākumā lieliska izdevība bija Mikam Indrašim, taču pagaidām viena hokejista pārsvars palicis neizmantots.

Arī noslēdzošā perioda ievadā rīdziniekiem uzbrukumā pārāk nesekmējās, turklāt Soči hokejisti bija aktīvi iesākuši noslēdzošo spēles nogriezni, vārtus gan negūstot. Jūtot, ka zaudējums tuvojas, Rīgas Dinamo sāka spēlēt aktīvāk, vērpjot vairākus bīstamus uzbrukumus uz viesu vārtiem, taču ripa neparko nelidoja vārtos, turklāt ļoti tuvu otrajam vārtu guvumam bija Krievijas klubs, taču metienu jau tukšos rīdzinieku vārtos bloķēja Krišjānis Rēdlihs. Lai gan Latvijas komandai piederēja neliels pārsvars, Guntis Galviņš 53.minūtē nopelnīja noraidījumu, kas bija liktenīgs, jo to izmantoja Paigins. Neilgi pēc vārtu zaudējuma Rīgas vienība varēja vēlreiz spēlēt vairākumā, taču kārtējo reizi tas palika neizmantots.

Tomēr vairāk nekā trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Soči nopelnīja jau sesto mazākumu šajā mačā, turklāt pēc tam rīdzinieki Ēriksonu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju. Pēc tam viesi nopelnīja vēl vienu noraidījumu, atstājot Krievijas komandu trijatā, kamēr rīdzinieki bija pat seši vairāk nekā vienu minūti. Dārziņš tā laikā trāpīja pa vārtu pārliktni, bet uzreiz pēc tam izkāvās Tims Sestito, kurš gan duelī ar konkurentu cieta neveiksmi.

Arī pēc šo emociju izvirduma rīdzinieki turpināja spēlēt vairākumā seši pret trim, šo pārsvaru no vārtu priekšas realizējot Indrašim. Latvijas komanda arī pēcāk joprojām spēlēja vairākumā, taču, par spīti lielajam mājinieku spiedienam, vārti vairs netika gūti.

Rīdzinieku treneri mačam pieteca 21 hokejistu (divus vārtsargus, septiņus aizsargus un 12 uzbrucējus). Pirmo reizi Dinamo sastāvā spēlei tika pieteikts un laukumā devās 19 gadus vecais HK Rīga uzbrucējs Frenks Razgals, kurš spēlēja ceturtajā maiņā ar Māri Bičevski un Gunāru Skvorcovu. Vārtu drošība tika uzticēta Jūakimam Ēriksonam. 

Spēles labākie momenti: 

Rīgas Dinamo komandas sastāvs uz spēli:

Vārtsargi: #30 Joacim Eriksson, (#36 Jakub Sedlaček); aizsargi: #44 Oskars Cibuļskis – 9 Krišjānis Rēdlihs, #58 Guntis Galviņš #16 Steven Seigo, #11 Kristaps Sotnieks - #84 Tomaš Kundratek, #3 Ēriks Ševčenko; uzbrucēji: #10 Lauris Dārziņš (K) - #25 Andris Džeriņš - #19 Miķelis Rēdlihs, #22 Ville Leino - #72 Vitālijs Pavlovs - #70 Miks Indrašis, #17 Kaspars Saulietis - #43 Tim Sestito - #87 Gints Meija, #53 Frenks Razgals - #96 Māris Bičevskis - #13 Gunārs Skvorcovs. 

Kā zināms, novembra sākumā noslēdzās izlašu pārtraukums. Pirms pārtraukuma rīdzinieki bija izcīnījuši četras uzvaras pēc kārtas, taču noslēdzošajā mačā ar 0:2 izbraukumā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas Dinamo.

Savukārt pēc pārtraukuma tika aizvadīti četri izbraukuma mači. Vispirms Dinamo ar 1:5 piekāpās Kazahstānas klubam Astanas Baris, tad ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Omskas Avangard, pēc tam ar 1:2 piekāpās Hantimansijskas Jugra, bet izbraukuma noslēdzošajā mačā ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzveica Jekaterinburgas Avtomobilist vienību. Līdz ar to izbraukumā no maksimāli iespējamajiem 12 punktiem nopelnot četrus.

Tikmēr Soči novembrī tikusi pie trim uzvarām, diviem zaudējumiem pamatlaikā un vienas neveiksmes pagarinājumā, kas piedzīvota sestdien, kad mājās ar 5:6 piekāpās Avtomobilist komandai. Kā ziņo Krievijas izdevums Sport-Ekspress, Soču hokejistiem mēnešiem ilgi kavējas algu izmaksa.

Turpinājumā rīdzinieki savā laukumā tiksies ar visas līgas līderi Jaroslavļas Lokomotiv un sava bijušā trenera Arta Ābola trenēto Toljati Lada komandu, ko pārstāv arī pašlaik traumētais vārtsargs Edgars Masaļskis.

Ar 33 spēlēs izcīnītiem 38 punktiem Rīgas Dinamo atrodama pēdējā, 14.vietā Rietumu konferences kopvērtējumā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par 10 punktiem. Tikmēr Soči vienībai ir 51 punkts un 6.pozīcija šajā pat konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi