Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zembergs: Jaunā IIHF akcija - diskvalificēt

Starptautiskajai Hokeja federācijai (IIHF) raksturīgas periodiskas akcijas. Atcerieties notikumus 2006. gada pasaules čempionāta (PČ) laikā Rīgā? Tad apzinīgākie tiesneši, pildot IIHF vadītāju norādījumus, svilpa par katru mazāko nūjas piesitienu. Pagāja laiks, un bardzība mazinājās. Šķiet, 2012. gada PČ ieies vēsturē ar vēl nebijušu diskvalifikāciju skaitu.

Pēc spēles ar Čehiju hokeja augstākās temīdas nežēlastībā krita Latvijas aizsargs Oskars Bārtulis. Visai savdabīgā veidā. Bārtulis apmalē iestūma Tomasu Mojzišu, kurš teatrāli atsitās pret aizsargstiklu, bet savainojumu neguva. Trīs metru attālumā stāvēja Krievijas labākais tiesnesis Vjačeslavs Bulanovs un pārkāpumu nesaskatīja, lai gan taisnības labad 2+10 minūtes laikam tajā epizodē bija. Taču Mojzišs traumu neguva, un līdzīgi momenti ir katrā spēlē. IIHF Disciplinārās komisijas pārstāvji lēmuma pieņemšanā esot balstījušies uz to, ka Oskars vēl vienā epizodē esot rīkojies līdzīgi. Ja tā, tad IIHF komisijas pārstāvjiem jāvaicā, vai diskvalifikācijas piešķiršanā nav jābalstās uz vienu konkrētu epizodi ar konkrētām sekām? Citādi sanāk, ka Latvija pret Čehiju it kā spēlējusi rupji, un, lai nākotnes vārdā Latviju nomierinātu, vienam no komandas vajadzēja piešķirt diskvalifikāciju.

Latvijas delegācijā uzskata, ka IIHF sākušies gandrīz vai Staļina laiki. Nakts laikā atskanot telefona zvans un tiek paziņots par iespējamo sodīšanu. Tas tāpēc, ka strīdīgās epizodes rūpīgi izskatot jau pēc pusnakts. Galvenais priekšnieks komisijā esot kanādietis, kuram it kā vajadzētu liberālāk izvērtēt epizodes pie apmalēm. Latvijas puse uzskata, ka IIHF ir atradusi veiklu mehānismu, kā ietekmēt atsevišķas nevēlamas valstis.
Starp citu, skatīsim, vai 40 gadu vecais Čehijas savdabīgais debitants Petrs Nedveds, kuru pirms čempionāta izcēla popularitātes saulītē, arī tiks izsaukts uz paklāja kā Daugaviņš. Viņa nūjas trieciens Aleksandram Perežoginam kājstarpē no tiesnešu puses tika atstāts pilnīgi bez ievērības. Pat divas minūtes nepiešķīra!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar lielām ambīcijām

Toms Skujiņš: Pasaules čempionāta trase priekš manis ir ļoti laba, jo ir pietiekami smaga.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi