Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Zembergs: Liepājas lietderības koeficients

Katram turnīram vai pat konkrētajai spēlei ir savs pamatojums. Tā ir spēlēšana par paliekošu vēstures ierakstu vai tikai gatavošanās atbildīgajam atskaites posmam. Latvijas hokeja valstsvienībai eksāmenu sesija parasti ir pasaules čempionātā (PČ), olimpiādē vai arī spēlēs par tikšanu uz šiem nozīmīgajiem sporta notikumiem. Kopš PČ ir stingri nemainīga kārtība, kvalifikācijas turnīri gan vairs netiek rīkoti.

Nacionālo čempionātu pārtraukumos rīkotajiem Euro Ice Hockey Challenge turnīriem būtībā ir pārbaudes spēļu raksturs. Spēlētāji no klubos zīmētajām taktiskajām shēmām pārslēdzas uz valstsvienības prasībām, savukārt treneri izvērtē kandidātus, lai noskaidrotu, kurš varētu noderēt pēdējā sagatavošanās posmā vai arī jau pasaules čempionātā.

Latvijas izlases kontekstā turnīrā Liepājā augšminēto nosacījumu lietderības koeficients, iespējams, bija visai zems, jo nebija jau paša galvenā - izlases trenera, kurš maijā vadīs komandu pasaules čempionātā Maskavā. Uzbrucējs Mārtiņš Karsums atzina, ka trenera pienākumu izpildītāja Ērika Miļuna taktiskās shēmas būtiski atšķiras no tā, kā viņš ir spēlējis iepriekš. Maz ticams, ka tādas tiks izmantotas Maskavā, jo vismaz pagaidām LHF prezidents Kirovs Lipmans nav nosaucis Miļunu kā kandidātu uz galvenā trenera posteni. Iespējams, ka nākamais galvenais treneris skatīsies Liepājas spēļu videoierakstus, bet sajust komandas nervu uz soliņa viņš nu gan nekādi nevarēs. Tāpēc būtu loģiski, ja vismaz Miļuna labā roka Liepājā Kārlis Zirnis, kurš pildīja galvenā trenera pienākumus jau pie Teda Nolana un Aleksandra Beļavska, turpinātu to darīt arī pie nākamā galvenā trenera.

Būs žēl, ja Liepājas ieraksti treneru blociņos izrādīsies nekam nederīgi. Lielākais cietējs tad laikam būs uzbrucējs Rihards Marenis, kurš par savu naudu atlidoja no Amerikas, lai sevi apliecinātu valstsvienībā, un itin sekmīgi to arī izdarīja, bet ja nu Beļavska pēctecim Liepājas atskaite nešķiet svarīga?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi