Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Zembergs: Oktobris - Dinamo sarežģītākais mēnesis

Atstāt vai atbrīvot bija aktuālākais oktobra jautājums Rīgas Dinamo kontekstā. Runa, protams, par galveno treneri Peku Rautakallio. Oktobra bilance: 13 spēlēs četras uzvaras un deviņi zaudējumi.

Dinamiešu noslīdēšana uz pēdējo vietu rietumos un priekšpēdējo visā līgā bija satraukusi hokeja līdzsekotājus plašā amplitūdā - no mājsaimniecēm līdz Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam. Līdz vakardienas saviļņojošajai uzvarai pār SKA (4:3) vecās nezāles (sliktā momentu realizācija) nebija izravētas, bet klāt bija izdīgušas jaunas (kļūdu sērijas aizsardzībā un nepārliecinošs vārtsargu sniegums). Cerīgajās spēlēs ar augšgala komandām bija iezīmējusies nepatīkama tendence - neprasme noturēt sūri grūtā darbā iekrātos augļus. Jācer, ka panākums pār SKA kalpos par pagrieziena punktu augšupejai arī šajā ziņā. Tomēr, tuvojoties sezonas ekvatoram, Dinamo tik zemu 24. vietā kopējā vērtējumā šajā starpfinišā piecu gadu spēlēšanas laikā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) ir pirmo reizi.

Galvenais treneris Peka Rautakallio ticis kritizēts daudz un pamatoti. Septembrī Rautakallio kritiķiem meta pretī cerību sēklas, proti, ka komanda jau spēlējot labi, tikai pietrūkstot veiksmes un meistaru priekšējā līnijā. Gan jau maisam gals atvēršoties. Pirmie cerību stari gan parādījušies, jo sešas ripas iekrita Avtomobilist un trešdien četras - SKA vārtos, bet raudzīsim, kāds būs turpinājums.

Oktobra neveiksmju joslas garumā īsti saprotama nebija komandas vadības rīcība. Kad komanda grima neticības muklājā, nekāda rīcība nesekoja. Un nebija pat runa par Rautakallio atbrīvošanu. Pilnīgi iespējams, ka ieturētā pauze attiecībā uz galveno treneri būs tikpat tālredzīga, kā tas bija Juliusa Šuplera gadījumā, kad pēc zaudējumiem sekoja patīkamiem pārsteigumiem iekrāsots pavasaris. Tomēr tad tika meklēts pastiprinājums sastāvā, lai gan darba tirgū pieprasītos centra uzbrucējus bija gandrīz neiespējami atrast. Patlaban situācija ir tik labvēlīga kā vēl nekad iepriekš. NHL turpinās lokauts, un spēlētāji paši piedāvājas braukt uz Eiropu. Pat NHL pirmā lieluma zvaigzne vārtsargs Martins Brodērs devis mājienu, ka ir pieejams. Viņš varbūt arī būtu pārāk dārga rotaslieta, bet, redzot, kā NHL spēlētāji atrod darbu pat Eiropas otrās šķiras līgās, negribas ticēt, ka Dinamo nebūtu pa kabatai kāds meistarīgs uzbrucējs. Pēc Dinamo Rīga vadības pēdējās sanāksmes padomes priekšsēdētājs Juris Savickis Dienai apgalvoja, ka finanses neesot šķērslis, lai veiktu izmaiņas.

Septembrī kritizētie leģionāri savus statistikas rādītājus nedaudz uzlaboja, taču viņiem arī tika dota lielāka iespēja to izdarīt, salīdzinot ar trešās un ceturtās maiņas uzbrucējiem, kuri nespēlē skaitliskajā vairākumā. Aleksandrs Žiru ik pa laikam atgādināja, ka AHL bija izteikts snaiperis, tomēr ātruma viņam pietrūkst un disciplīna joprojām pieklibo. Pirms sezonas ar lielām cerībām sagaidītais nūjas virtuozs Robs Šremps tā arī nav spējis kļūt par komandas vilcēju. Rotācijas virpulī pie pirmās izdevības tika ierauti arī vezuma vilcēji Džonsona maiņa ar malējiem uzbrucējiem Mārtiņu Karsumu un Miku Indraši, bet labāks risinājums tā arī netika atrasts.

Uzvarai pār SKA vajadzētu vairot pārliecību, jo oktobrī tās acīmredzami pietrūka. Līdz pārtraukumam vēl būs spēle ar Minskas Dinamo. Tā arī lielā mērā parādīs, vai Rautakallio hamletiskais jautājums būtu noliekams maliņā vai aktualizējams no jauna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Oļegs Sorokins


Oktobrī acīmredzami pasliktinājās komandas psiholoģiskā gatavība. Sniegums bija ļoti viļņveidīgs, un, manuprāt, tam par iemeslu nebija spēlētāju fiziskā kondīcija. Parādījās kļūdas aizsardzībā, kuras es izskaidroju ar neadekvāto sastāva mainīšanu. Dažus spēlētājus atstāja ārpus sastāva jau pēc pirmās kļūdas, bet citi varēja kļūdīties pat četras reizes vienā spēlē, bet tik un tā turpināja spēlēt. Manuprāt, Laviņš un Reķis nepelnīti tika sēdināti malā. Uzbrukumā vienam otram, piemēram, Ankipānam, vispār netika dota iespēja sevi pa īstam parādīt. Es jau saprotu, ka ārzemnieki ir iegādāti, lai būtu vadošajās maiņās, bet, ja viņi nepilda savu lomu, tad arī būtu pelnījuši palikt malā.

Rietumu konference

1.Dinamo M 48 (22)*
2.Lokomotiv 45 (22)*
3.SKA 43 (21)
4.CSKA 40 (22)
5.Torpedo 34 (21)
6.Severstaļ 34 (22)
7.Slovan 31 (21)

8.Vitjaz 29 (23)

9.Lev 28 (21)
10.Donbass 26 (22)
11.Dinamo Mn 25 (22)
12.Atlant 25 (23)
13.Dinamo R 23 (23)
14.Spartak 23 (22)

Vieta, komanda, punkti (spēlēs)

*- divīziju līderes automātiski ieņem pirmās divas vietas konferencē 

Juris Reps


Šosezon neko būtisku izmainīt vairs neizdosies. Neticu, ka viņi spēs izķepuroties no šīs situācijas. Ir jāveido jauna komanda, domājot par nākotni. Iesākumā visa vaina tika novelta uz slikto realizāciju, oktobra otrajā pusē parādījās arī kļūdas aizsardzībā. No savas pieredzes zinu, ka sastāvu tik bieži nedrīkst mainīt. Tikko kādam no otrā plāna spēlētājiem ir bijusi neveiksmīga epizode, tā viņš tiek nosēdināts uz vienu spēli malā. Pārliecību šāda raustīšana spēlētājiem noteikti nedod. Tā ir tikai viena no trenera Rautakallio kļūdām. Manuprāt, nepelnīti malā tiek turēts Bukarts. Viņš tomēr ir spēlētājs, kurš prot gūt vārtus. Vairāk iespēju būtu jādod mūsu pašu jaunajiem spēlētājiem.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi