Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Zembergs: Var ne tikai Ozoliņš

Viņi paši sanāca kopā, izrunājās, un, lūk, arī rezultāts - pēc uzvaras pār Franciju komplimenti spēlētājiem tika izteikti ne tikai par ieguldījumu uz ledus, bet arī ārpus tā. Izrādās, tā nav taisnība, ka bez Sanda Ozoliņa nebūtu neviena, kas savilktu komandu vienotā dūrē.

Par uzvaru pār Franciju uz ledus vispirms jāsaka paldies psiholoģiski stabilajam Kristeram Gudļevskim. Protams, arī līderiem. Kapteinis Lauris Dārziņš atkal pielika savu roku, kad tas visvairāk bija vajadzīgs. Jānis Sprukts nodemonstrēja apbrīnojamu pozīcijas izjūtu un gluži kā februāra spēlē ar Kazahstānu prasmīgi nozaga ripu pretiniekam. Un to, ka Mārtiņš Cipulis vārtu garšu nav zaudējis, - arī mēs tagad zinām. Visi pieredzējušie spēlētāji arī pelnījuši uzsitienu uz pleca par prasmi atrast īstos vārdus, kurus pateikt komandai.

Par treneru paveikto jāsaka - labāk vēlāk nekā nekad. Ilgam laikam bija jāpaiet, kamēr Teds Nolans nonāca pie atziņas, ka Andra Džeriņa īstā vieta ir centrā un ka no pusvārda viņš saprotas ar Gintu Meiju. Jā, šis trijnieks, kurā vēl spēlēja Roberts Jekimovs, vārtus neguva, taču labi kontrolēja ripu un radīja bīstamus momentus. Ja atceramies, tad Nolans uz februāra turnīru negribēja sastāvā iekļaut Meiju un Džeriņu arī nepaņēma. Un nevajag tagad stāstīt par enerģijas virknējuma akūto nepieciešamību. Pirms spēles Artūra Irbes nodēvētā veseru maiņa (Bērziņš-Štāls-Pavlovs) tika iespiesta zonā, un labi, ka pēdējā postenī pārliecinoši darbojās Gudļevskis.

Par Kristeru ir atsevišķs stāsts. Treneriem būtu jāatzīst, ka tika nokavēts ar viņa sūtīšanu laukumā, lai gan jau pēc pārbaudes spēlēm bija redzams, ka viņš ir soli priekšā Mārim Jučeram. Vienu gan nevar noliegt, ka tik labs mikroklimats komandā iepriekš nav bijis. Un tas tik tiešām ir treneru nopelns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi