Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Znaroks: Mani neapmierina tikai realizācija

Latvijas hokeja izlasei trīs ielaistas ripas no pašas vārtu priekšas, spēlējot skaitliskajā mazākumā, un nespēja gūt vārtus pat no visizdevīgākajām situācijām bija par iemeslu 0:4 zaudējumam ASV pasaules 2008.gada hokeja čempionāta pirmajā spēlē. Izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks uzteica komandu par paradīto raksturu un norādīja uz galveno klupšanas akmeni – nespēju gūt vārtus.

"Ja pirmajā skaitliskajā vairākumā būtu iemetuši vārtus, gan jau amerikāņi atvērtos uz mums rastos izdevības viņus noķert uz pretuzbrukumiem. Tad būtu pavisam cita spēle. Diemžēl realizācija ir vienīgā lieta, kas mani neapmierina. Citādi man puišiem nav ko pārmest. Visi cīnījās, cik spēja."

Neapstrīdamā statistika norāda uz ASV izlases izteiktu pārākumu. Metienu attiecība – 49:24 ASV labā. Jāņem gan arī vērā, ka Latvijai bija vairāk soda minūšu, attiecīgi 26 pret 18. Bija acīmredzams, ka pasaules čempionātā tiesneši atkal ir noskaņojušies uz stingrās līnijas ievērošanu. Ka tā notiks, komandas gan esot brīdinātas. "Iepriekšējā vakarā direktorāta sēdē saņēmām norādījumu, ka tiesās stingri. Puišus piekodinājām būt uzmanīgiem, taču noraidījumu tik un tā bija pārāk daudz," atzina Znaroks, taču piekrita arī vērojumiem no malas, ka amerikāņi diezgan nekaunīgā veidā uzbrukuši vārtsargam Edgaram Masaļskim. "Es jau Raitim (Ivanānam) teicu, lai amerikāņus nedaudz noliek pie vietas, bet lai tikai nenomet cimdus. Tad būtu diskvalifikācija, bet tas mums nekādi nav vajadzīgs. Raitis visus norādījumus arī ņēma vērā. Tātad viņš spēlēja uz komandu."

Pēc Znaroka teiktā, taktisko plānu komanda izpildījusi. "Vārtu gūšanas iespējas bija, un tas nozīmē, ka visas mūs iestrādes, kā pārvarēt viduszonu izrādījās pareizas. Vienīgā nelaime, ka nobeiguma fāzē nebija precīzu metienu. Ja nebūtu momentu, tad varētu teikt, ka spēles plāns nebija pareizs."

Neveiksmīga spēle skaitliskajā mazākumā esot saistīta ar pieticīgo informāciju par ASV izlasi. "No vārtu priekšas trīs ripas ielaidām tāpēc, ka nezinājām īsti, kā amerikāņi izspēlēs vairākumu. Treniņā viņi to darīja uz tīra ledus bez pretspēlētājiem. Pēc pirmā perioda sākām piekoriģēt, kurā vietā katram no spēlētājiem vajadzētu būt."

Fiziski komanda bijusi labi sagatavota. Daudz spēka tikai atņēmusi spēle skaitliskajā mazākumā. Znaroks atzina, ka galvenā apakšgrupas spēle būs ar Slovēniju, taču arī pret Kanādu visi spēlēšot ar pilnu atdevi. "Kā lai es viņiem pasaku, ka pret Kanādu nevajadzētu pilnībā izlikties? To pasakot, vienalga nekas nemainīsies. No savas pieredzes zinu, ka izejot laukumā, par spēku taupīšanu vairs nevar būt runas. Visi grib sevi parādīt, vēl jo vairāk tāpēc, ka tribīnēs ir jūtams savu līdzjutēju atbalsts."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi