Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

McLaren: nākamgad divu sekunžu pitstopi F-1 būs norma [Video]

“McLaren” komanda ir pārliecināta, ka nākamajā sezonā tai izdosies veikt 2 sekunžu boksu apmeklējumus un nospraust to kā standartu Formulā 1.

Šogad Vācijas GP laikā Džensona Batona formulas visi četri riteņi tika nomainīti 2.3 sekundēs un tas bija jauns rekords, tomēr “McLaren” sporta direktors Sems Maikls ir pārliecināts, ka tas nav limits.

“Tas ir tuvu limitam, taču mēs pa ziemu smagi strādājam, lai spertu vēl vienu soli uz priekšu. Mūsu mērķis nākamai sezoni ir divu sekunžu boksu apmeklējumi un mēs vēlamies, lai tā mums būtu normāla prakse nevis atsevišķi gadījumi. Mums ir izmaiņas tehnoloģijā un arī metodoloģijā. Mēs vēlamies jauno standartu ieviest jau no pirmā posma Austrālijā.”

Tāpat Maikls atzina, ka šī gada izskaņā “Red Bull” komanda bija labākā boksu apmeklējumu ziņā.

“”Mercedes” komanda šajā jomā bija labākā pagājušā gadā, šī gada sākumā visiem klasi rādīja “Ferrari”, bet mēs stāvējām uz vietas,” skaidro Maikls. “Taču sezonas otrajā daļā mēs un “Red Bull” bijām par piecām līdz sešām desmitdaļām ātrāki par konkurentiem. Jāsaka, ka sezonas beigās “Red Bull” noķēra mūs – arī viņi pamainīja pieeju un es zinu, ko tieši viņi ir izdarījuši.”

“Runa nav par pašu boksu apmeklējuma laiku,” turpina Maikls, kurš iepriekš bija “Williams” komandas tehniskais vadītājs. “Mēs Hokenheimā pārspējām rekordu, taču gandarījums nav par pašu rekordu, kā par to, ka mēs tā rezultātā tikām priekšā Sebastianam Fetelam. Kad situācija trasē ir saspringta, tad boksu apmeklējuma laikā 5 desmitsaļas uz vienu vai otru pusi var izšķirt iznākumu. Ietaupīt pussekundi boksos, tas ir milzīgs sasniegums.”

Video no Vācijas GP “McLaren” pitstopa rekorda

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi