Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

RE Autoclub komanda iztur pirmo nopietno pārbaudījumu vēsturiskajā Montekarlo rallijā

Latvijas komanda RE Autoclub sadarbībā ar Krievijas Nart Time četrām ekipāžām startējusi Montekarlo vēsturiskajā rallijā, jau pirmajās dienās veicot 1300 kilometru distanci. Izturības pārbaudījums sekmīgi nokārtots, bet priekšā vēl sniegoto un ledaino kalnu ceļu eksāmens. Rallija finišs tiks sasniegts 1. februārī Montekarlo.
Montekarlo vēsturiskajā rallijā dalībnieku klasifikācija tiek veikta atbilstoši mākai uzturēt iepriekš noteikto vidējo ātrumu. No RE Autoclub ekipāžām labāko rezultātu sasniedza Andrejs Dmitrijevs, kurš ieņem 155. vietu. Turpat netālu ir arī Latvijas komandas pārējās divas Moskvitch 408 automašīnas. Ruslans Misikovs atrodas 161. pozīcijā, bet Roberts Elbakjans – 166. vietā. RE Autoclub dalībnieku sarakstu noslēdz Aleksandrs Terentjevs ar Triumpf TR4 A IRS. Viņam pašreiz 169. vieta.

„Rallija organizatori jau pašā sākumā mums bija sagatavojuši ļoti nopietnu pārbaudījumu, jo distancē aizvadījām vairāk nekā diennakti. Arī pēc šādas milzīgas slodzes nebija iespējams atpūsties, jo bija jāveic nākamais gandrīz 400 kilometru tālais ceļš,” komentē RE Autoclub direktors un sacensību dalībnieks Roberts Elbakjans. „Kā komandas vadītājam man ir liels gandarījums, ka mūsu sagatavotās automašīnas pārliecinoši izturēja šādu pārbaudījumu. Pašiem sportistiem gan tik viegli neklājas, jo šis nav nekāds izklaides brauciens, bet gan ļoti nopietns sportiskās formas pārbaudījums. Arī turpmāk braucējiem neklāsies vieglāk, jo pagājušā gada pieredze liecina, ka priekšā vēl sniegotie un apledojušie kalnu ceļi.”

Pirmās ekipāžas gods uzticēts pieredzējušajiem Krievijas autosportistiem Ruslanam Misikovam un Konstantīnam Žiļcovam (starta nr. 231). Montekarlo vēsturiskajā rallijā startē arī Andrejs Dmitrijevs/Vladimirs Demjaņenko (nr.234), (PSRS izlases vadošais stūrmanis), Aleksandrs Terentjevs/Aleksandrs Terentjevs juniors (nr.229). Ātrās tehniskās palīdzības mašīnas lomu pilda Roberts Elbakjans un Edgars Trūps (nr.237).

Jau tradicionāli Latvijas autosporta ļaudis iesaistīti arī vēl vienas Montekarlo vēsturiskā rallija komandas darbībā. Tās vizītkarte ir 1960. gada izlaiduma melnās GAZ Volga M21. Kopā ar Volgu trio startēs arī Iļja Kašins un Krišjānis Caune ar Jaguar Type E 1970 un Kārlis Miķelsons/Normunds Vuguls (Jaguar XK 140 Coupe 1956. No Latvijas pārstāvjiem pašlaik labāko rezultātu sasniedzis 66. vietu ieguvušais Agris Staņevičs ar VAZ 2103.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi