Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Alonso pārliecinoši triumfē Vācijas Grand Prix, palielinot pārsvaru kopvērtējumā

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta desmitajā posmā - Vācijas Grand Prix - svētdien uzvaru izcīnīja divkārtējais pasaules čempions spānis Fernando Alonso no Ferrari komandas. Šī Alonso bija trešā uzvara šosezon, bet kopumā karjeras laikā viņa kontā tagad 30 šādi panākumi.

Aizvadītās sacīkstes Alonso sāka no pirmās starta pozīcijas un vadību pārliecinoši nosargāja līdz pat sacensību beigām.

Otro vietu divus apļus pirms finišā izrāva pēdējo divu gadu pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels no Red Bull vienības, kurš apsteidza McLaren-Mercedes komandas britu pilotu Džensonu Batonu. Vēlāk Fetelam par nepareizu Batona apdzīšanu, kas tika veikta vācietim izbraucot ārpus trases, tika piespriests 20 sekunžu sods, līdz ar to viņš Vācijas Grand Prix sacensību noslēgumā atkrita uz piekto pozīciju.

Līdz ar to Batons tika klasificēts otrajā vietā, bet uz trešo vietu pakāpās soms Kimi Raikonens no Lotus komandas. Ceturto vietu tikmēr ieņēma Sauber vienības japāņu braucējs Kamui Kobajaši, bet sestais tika klasificēts viņa komandas biedrs - meksikānis Serhio Peress.

Septītais finišēja septiņkārtējais pasaules čempions Mihaels Šūmahers no Mercedes GP komandas, astotajā vietā ierindojās Fetela komandas biedrs Marks Vēbers no Austrālijas, bet devītais palika vācietis Niko Hilkenbergs (Force India). Savukārt desmito vietu izcīnīja Šūmahera tautietis un komandas biedrs Niko Rosbergs.

Tikmēr tehnisku problēmu dēļ jau pašā sacensību sākumā izstājās otrs McLaren-Mercedes komandas britu braucējs Lūiss Hamiltons.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderpozīciju saglabā Alonso, kurš iekrājis 154 punktus, bet otro vietu ar 120 punktiem saglabājis Vēbers. Trešajā pozīcijā ar 110 punktiem joprojām atrodas Fetels, bet uz ceturto vietu ar 98 puktiem pakāpās Raikonens. Hamiltons ar 92 punktiem atkritis uz piekto pozīciju, bet sestais ar 76 punktiem ir Rosbergs.

Konstruktoru kausā stabilā līderpozīcijā ar 230 punktiem atrodas Red Bull vienība, kurai 53 punktus zaudē Ferrari. Trešā ar 160 punktiem ir McLaren-Mercedes komanda, bet tikai par punktu mazāk ir Lotus.

Nākamais posms nākamajā nedēļas nogalē risināsies Ungārijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi