Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

De la Rosa: ";Ferrari"; ir tālu aizmugurē simulatora jomā

Pēdējā testu dienā “Ferrari” sastāvā Heresas trasē strādāja pieredzējušais Pedro de la Rosa.

To, cik de la Rosa būs vērtīgs kadrs “Ferrari” komandai, mēs uzzināsim ne tik drīz, tomēr pēc preses konferences piektdienas vakarā Heresā var nojaust, ka spānis ir ļoti vērtīgs Maranello ieguvums. Iepriekš viņš daudzus gadus strādāja “McLaren” komandā, kur bija testu pilots un vēlāk lika pamatus arī ļoti modernajai simulatora programmai Vokingā. Šobrīd “McLaren” rīcībā ir modernākais simulators Formulā 1 un spānim pienākas daļa no atzinības par to. Tostarp “Ferrari” simulatora izmantošanas jomā krietni vien atpaliek un Pedro ir nolīgts, lai labotu šo nepilnību.

“”McLaren” sāka savu simulatora programmu 2003.gadā un šobrīd neviens ar viņiem nevar sacensties šajā jomā,” skaidroja Pedro de la Rosa. “”Ferrari” šajā ziņā ir tālu aizmugurē. Tieši tāpēc šeit esmu es un mums ir priekšā daudz darba.”

Šajos testos Pedro de la Rosa guva priekštatu par “Ferrari” reālu modeli, lai veiksmīgāk varētu korelēt un operēt ar informāciju starp trases un simulatora datiem. Sākums nebija viegls, jo jau otrajā aplī radās problēmas ar pārnesumu kārbu, kas izraisīja nelielu ugunsgrēku. Turpinājumā spānis varēja ķerties klāt plānotai programmai un vienīgais traucēklis bija viņa garais augums.

“Nevar noliegt, ka F138 modelis nav būvēts priekš manis,” smējās de la Rosa. “Fernando un Felipe ur mazāki par mani un mana pozīcijas kokpitā ir samērā neētra – es sēžu pārāk augstu. Tomēr ar to vienkārši bija jāsamierinās. Jebkurā gadījumā tagad mums ir ļoti solīda programma darbam simulatorā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi