Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ekipāžai Neikšāns/Dzirkals ceturtais starts Sardīnijas rallijā

Ieguldīts rūpīgs darbs, lai pēc izstāšanās pasaules čempionāta posmā Portugālē ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals svētdien Sardīnijas rallijā pēc veiktiem 17 ātrumposmiem ieraudzītu kāroto finiša karogu. Nedēļas pirmajā pusē latvieši iepazina trasi, ceturtdien veiks testa ātrumposmu, bet oficiālais starts būs piektdien.

Pēc pirmajām dienām Sardīnijas salā Andim jau radies iespaids par to, kas viņu sagaida nedēļas nogalē: "Trase ir nedaudz lēnāka kā Portugālē. Segums ir ļoti mainīgs — vietām smilšains, vietām klinšains. Mašīnai rallijs varētu būt diezgan grūts — uz ceļa ir bedres un akmeņi, kas papildus noslogo piekari. Sacensības notiek kalnainā apvidū. Lai gan kraujas nav tik izteiktas kā Kiprā, tās ir diezgan iespaidīgas. Sacensība būs putekļaina. Tos jutām jau iepazīšanās laikā."

Andim garām nav paslīdējusi arī Sardīnijas eksotiskā puse: "Interesanta ir vietējā dzīvnieku valsts — pa ceļu nemitīgi skrien ķirzakas! Ik pa brīdim uz ceļa ir arī čūskas, redzējām vairākus trušus."

Tomēr pēc dzinēja defekta iepriekšējā startā Pireneju pussalā uzmanības centrā gribot negribot nonāk automobiļa gatavība. "Dzinēju esam sataisījuši. Bijām testos Somijā, kur izmēģinājām jaunus dzinēja un starpasu diferenciāļa regulējumus. Mans brālis Māris šos regulējumus izmēģināja pagājušajā nedēļas nogalē BTA Rally Talsi un atzina par labiem esam. Arī pašiem pārbaudē šķita, ka ar jaunajiem regulējumiem mašīna ir ātrāka. Vai tā ir patiesībā, redzēsim ceturtdien izmēģinājuma ātrumposmā un pašā rallijā."

Sacensības solās būt īpaši grūtas gan automobilim, gan pilotiem. Kopā ar pārbraucieniem pa Vidusjūras salu būs jāveic 1263 kilometri.

Norvēģijas un Kipras rallijos LMT rallija komanda izcīnīja 5.vietu un PWRC ieskaitē ar sakrātajiem astoņiem punktiem ieņem astoto vietu. Punktu pozīcijā Andis brauca arī Portugāles rallijā, bet nesakrita ekipāžas un automobiļa "domas" par to, vai jāiztur līdz finišam...

"Joprojām esam labākie jaunpienācēji. Mums priekšā ir tikai pieredzējuši sportisti ar lielu pasaules čempionāta posmu pieredzi," Andis izklausījās apmierināts ar sezonas pirmajā pusē paveikto. Un noskaņots tādā garā turpināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sardīnijas rallijs

Ātrumposmi: 17. Distance: 347,12 km (kopā ar pārbraucieniem 1263,2 km)

P-WRC ieskaite. Kopvērtējum
s. 1.Armindu Arauju (Mitsubishi, Portugāle) 23 punkti, 2.Nasers Al-Atijans (Subaru, Katara) 21, 3.Patriks Sandells (Škoda, Zviedrija), 7.Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Mitsubishi, Latvija) 8.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi