Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Hamiltons jau sesto reizi pēc kārtas triumfē Austrālijas Grand Prix kvalifikācijā

Pašreizējais pasaules čempions Lūiss Hamiltons no Lielbritānijas (Mercedes) sestdien jau sesto reizi pēc kārtas uzvarēja sezonas pirmā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posma - Austrālijas Grand Prix - kvalifikācijā.

Hamiltons Austrālijas posma kvalifikācijā uzvarējis jau astoto reizi, kas viena etapa ietvaros ir atkārtots F-1 rekords. Savulaik pa astoņām reizēm kvalifikācijā viena etapa ietvaros spējuši uzvarēt arī leģendārie Mihaels Šūmahers un Airtons Senna.

Pieckārtējais pasaules čempions Hamiltons sestdien aizvadīja spraigu cīņu ar savu komandas biedru Valteri Botasu no Somijas, kurš noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā no brita atpalika par 0,112 sekundēm.

Savukārt no trešās vietas svētdien gaidāmo sacīksti sāks vācietis Sebastjans Fetels (Ferrari), bet no ceturtās - nīderlandietis Makss Verstapens (Red Bull). Tikmēr piektajā vietā kvalifikācijā bija otrs Ferrari braucējs Šarls Leklērs no Monako, kuram sekoja Haas komandas piloti Romēns Grožāns no Francijas un dānis Kevins Magnusens. Astotais bija vien 19 gadus vecais McLaren braucējs Lendo Noriss no Lielbritānijas, kuram sekoja pieredzējušais soms Kimi Reikenens (Alfa Romeo) un meksikānis Serhio Peress (Racing Point).

Zīmīgi, ka vēl pirmssezonas testos Ferrari bija pārāka par Mercedes, bet pagaidām pirmajā posmā pārspēku demonstrē pašreizējie pasaules čempioni.

"Testos komandai nebija ne jausmas, kādi mēs izskatīsimies attiecībā pret konkurentiem, tomēr vienība ir pamatīgi strādājusi, lai visu novestu līdz izcilībai," pēc kvalifikācijas gandarījumu pauda Hamiltons.

Pirms tam sestdien notikušajā pēdējā treniņbraucienu sesijā ātrāko laiku arī uzrādīja Hamiltons, kurš līdz ar to bija labākais visos trijos treniņos.

Austrālijas Lielās balvas izcīņa sāksies svētdien plkst.7.10 pēc Latvijas laika.

Šosezon F-1 čempionātā būs 21 posms, pēdējam notiekot 1.decembrī Abū Dabī.

Pērn Hamiltons izcīnīja savu piekto F-1 čempiontitulu, kamēr Mercedes palika nepārspēta Konstruktoru kausā piekto gadu pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi