Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jāņa Vintera motokomanda nākamajā gadā Dakāras rallijreidā nestartēs

Jāņa Vintera motokomanda nākamajā gadā Dakāras rallijreidā nestartēs, piektdien aģentūrai BNS apstiprināja tās menedžeris Jānis Gaigals.

''Nekad jau nevar teikt nekad, taču 99 procenti, ka tas nenotiks,'' sacīja Gaigals. ''Jānim [Vinteram] tikai oktobrī būs otra muguras operācija, tādēļ viņš nekādi nebūtu varējis startēt nākamā gada janvāra sacensībās. Savukārt Einārs [Vinters] pēc šāgada Argentīnas un Čīles sacensībām nebija vairs tām noskaņojies. Ja godīgi, tad esam runājuši arī ar franču privātbraucējiem, kas ir pārliecināti, ka organizatoriem būs krietni jāpapūlas, lai otro reizi dabūtu viņus uz Dienvidameriku.''

Pēc 2008. gada Dakāras rallijreida atcelšanas teroristu draudu dēļ 2009. gada sacensības tika pārceltas uz Dienvidameriku, kurās Einārs Vinters motobraucēju vērtējumā ieguva 14. vietu. Nu jau ir skaidrs, ka arī 2010. gadā sacensības notiks Argentīnā un Čīlē, lai gan to garums būs nedaudz saīsināts.

Līdz ar šīm ziņām Jāņa Vintera motokomandā vairs nav tik aktuāla jaunākā vēsts saistībā ar Dakāras rallijreidu. Latviešu motobraucēji izmantoja KTM tehniku, bet piektdien šī austriešu rūpnīca paziņojusi, ka vairs nepiedalīsies Dakāras rallijreidā, jo jaunie noteikumi paredz ierobežot motociklu dzinēju darba tilpumu līdz 450 kubikcentimetriem, liecina ziņu aģentūras AFP informācija.

KTM ir ilggadēja dominance šajās sacensībās, kurās motociklisti ar šīs rūpnīcas tehniku guvuši astoņas uzvaras pēc kārtas. Nākamā gada sākumā, kad rallijreids tomēr atkal risināsies Dienvidamerikā, bet ne Āfrikā, KTM nebūs pārstāvēta ne ar oficiālu rūpnīcas komandu, ne arī šī rūpnīca atbalstīs kādu citu komandu.

Lēmums tika paziņots nākamajā dienā pēc tam, kad rīkotāji ASO nolēma ierobežot motociklu dzinēju darba tilpumu. ''Organizatori veica pārmaiņas, lai izbeigtu KTM dominanci, un tās tika paziņotas pēkšņi, pamatīgi satricinot KTM rūpnīcu,'' teikts paziņojumā.

KTM motoru sporta direktors Heincs Kinigadners pavēstījis, ka rallijreidam paredzētie motocikli rūpnīcas komandai, kā arī 50 citiem klientiem būtu bijuši sagatavoti jau jūnijā. ''Līgumi ar braucējiem ir noslēgti un vienošanās ar visu pārējo personālu bija panākta. Finansiālie zaudējumi gaidāmi milzīgi,'' sacīja Kinigadners.

Turklāt KTM uzskata, ka mazākas kubatūras motocikli ir ''neiedomājami nepiemēroti'' garu distanču veikšanai.

Februārī par Dakāras rallijreida pamešanu paziņoja uzvarām bagātākā autorūpnīca ''Mitsubishi''.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi