Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lauda slavē, Stjuarts peļ Hamiltona izvēli

Luisa Hamiltona lēmums pievienoties “Mercedes” komandai bija zināms šoks Formula 1 pasaulei un arī bijušie F1 čempioni ir dažādās domās par šī lēmuma pareizību.

Ļoti pozitīvi par Hamiltona lēmumu ir izteicies Nikijs Lauda, kurš gan šajā darījumā bija tieši iesaistīts, jo “Mercedes” komanda ir nolīgusi trīskārtējo pasaules čempionu, lai tas risinātu pārrunas vienības vārdā ar pilotiem un Berniju Eklstonu.

Kamēr “McLaren” boss Martins Vitmāršs atklāti atzina, ka Hamiltona pievienošanās “Mercedes” ir britu pilota kļūda, Lauda paziņoja, ka pēc pirmās sarunas ar Hamiltonu viņš sapratis, ka Hamiltons vēlas pārmaiņas un jaunu izaicinājumu, ko var nodrošināt tieši “Mercedes” komanda.

“Es runāju ar viņu vairākas reizes, taču man Luiss īpaši nebija jāpārliecina,” paziņoja Lauda intervijā “BBC Radio 5 Live”. “Viņam bija skaidra vīzija par to, ko viņš vēlas un man nenācās viņu pārliecināt. Mani iespaidoja viņa pieeja – ļoti pragmatiska, pilnīgi bez emocijām. Es argumentēju ar to, ka jaunu izaicinājumu viņš varēs atrast tieši “Mercedes” komandā, kur Mihaels Šūmahers trīs gados nespēja pacelties līdz virsotnei. Ja Luisam izdosies jau nākamajā gadā sasniegt labākus rezultātus, tas ievērojami cels viņa vērtību cilvēku acīs un visi vērtēs viņu augstāk nekā šobrīd.”

“Es viņu pilnībā izpratu,” turpināja Lauda. “Ja pilots sešus gadus ir vienā komandā un ar tiem pašiem cilvēkiem, tad viss kļūst pārāk pierasts un ikdienišķs. Viņš ir izcīnījis titulu un uzvarējis daudz sacīkstes, bet tagad viņam vajadzīgs jauns izaicinājums, citi cilvēki apkārt un iespēja apgūt citas darba metodes – tieši tas Luisu interesēja visvairāk.”

“Es domāju, ka pat sliktā mašīnā Luiss ir labākais pilots pasaulē, viņš nezina, kas ir kompromiss” skaidroja austrietis, kuram būs jāturpina strādāt ar Hamiltonu nākamajā sezonā. “Es varu teikt, ka jau nākamajā sezonā ar Luisa ienāšanu “Mercedes” mašīna kļūst ievērojami ātrāka. Turklāt komandā starp pilotiem nebūs pirmā un otrā numura. Komandai ir pietiekami daudz naudas, lai tā varētu sagatavot divas līdzvērtīgas mašīnas un es tiešām vēlos redzēt kā Luiss un Niko liks viens otram braukt ātrāk – tieši tas šobrīd ir vajadzīgs “Mercedes”.”

Tostarp pavisam citās domās par Luisa Hamiltona pāreju uz “Mercedes” ir Sers Džekijs Stjuarts, kurš “McLaren” pamešanu no britu pilota puses uzskatīja par atklātu nodevību.

“Viņš nebūtu tur, kur it tagad bez “McLaren” komandas,” skaidroja trīskārtējais pasaules čempions. “”McLaren” vienībai ir viss – resursi, pieredze un zināšanas. Ja es būtu Luiss, noteikti paliktu Vokingas komandā. Turklāt pastāv tāds jēdziens, kā lojalitāte.”

“”McLaren” komanda jau ļoti daudzus gadus ir vadošajās vietās Formulā 1 un tā ir ideāla vieta pilotam – es nevaru iedomāties vēl izdevīgāku vietu, kur aizvadīt lielāko daļu savas karjeras,” turpināja Stjuarts. “Luisam ļoti paveicās, ka viņš nokļuva šajā komandā – tur viņš nopelnīja lielu naudu un kļuva slavens, taču tas viss ir komandas nopelns, jo tā deva iespēju attīstīties, progresēt un izaugt par satriecošu pilotu, kāds viņš ir šobrīd.”

Atgādināšu, ka Luisa Hamiltona alga “Mercedes” komandā būs 60 miljoni sterliņu mārciņu uz trim gadiem, lai gan pēdējā brīdī arī “McLaren” komanda esot piedāvājuši ļoti līdzīgu algu, brits nolēma pamest Vokingas komandu. “Mercedes” komandā Hamiltons nomainīs Mihaelu Šūmaheru, kurš līdzšinējos trīs gados pelnīja 10 miljonus sterliņu mārciņu gadā, tomēr nespēja gūt vērā ņemamus rezultātus – viņa labākie sasniegumi ir ātrākais aplis kvalifikācijā šogad Monako un trešā vieta šī gada Valensijas GP posmā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi