Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Masa ātrākais F-1 testu 3.dienā

Gatavošanās Formula 1 sezonai ir sākusies ar pirmajiem jauno modeļu testiem saulainajā Spānijā. No Heresas testiem par saviem iespaidiem speciālreportāžā ziņo Aldis Putniņš (@F1LV).

Trešā testu diena Heresā ir noslēgusies ar Felipes Masas ātrāko apļa laiku – pats brazīlietis intervijā pēc testiem atzina, ka uzrādīja laiku ar mīkstākā sastāva riepām un neko īpaši daudz no tā secināt nevajadzētu. Tostarp aiz Masas palika Rosbergs, kurš veica visvairāk apļus (vairāk kā 150). Virs 100 apļiem trešajā dienā noriņķoja arī Sebastians Fetels un Žans Ēriks Verņē.


V Pilots Komanda Laiks Apļi

1 Massa Ferrari 1m17.879s

2 Rosberg Mercedes 1m18.766s  +0.887

3 Vettel Red Bull 1m19.052s  +1.173

4 Raikkonen Lotus 1m19.200s  +1.321

5 Vergne Toro Rosso 1m19.247s  +1.368

6 Rossiter Force India 1m19.303s  +1.424

7 Button McLaren 1m19.603s  +1.724

8 Gutierrez Sauber 1m19.934s  +2.055

9 Chilton Marussia 1m21.269s  +3.390

10 Bottas Williams 1m21.575s  +3.696

11 Pic Caterham 1m22.352s  +4.473

12 di Resta Force India 1m23.729s  +5.850

16:59 Cītīgākie Formula 1 līdzjutēji ir pamanījuši, ka pilotiem no trases malas informācijas dēli rāda vieni un tie paši cilvēki, kuri amatu apvienošanas kārtībā ir arī personīgie treneri. Protams, info plāksnītes cilāšana ir ‘papildus pienākums’. Heresas pit-lanenobildēju Sebastiana Fetela fizioterapeitu Heiki Hovinenu, ar kuru čempions strādā kopā kopš 2012.gada ziemas, kad viņa iepriekšējais fiziskās sagatavotības treneris Tomi Parmakoski pameta šo darbu, lai sāktu trenēt Somijas sieviešu izlasi hokejā.

16:31 Kamēr Serhio Peress pastaigājās pa paddoku, Džensons Batons aizvada savu otro testu dienu. Pagaidām veikti 42 apļi un labākais rezultāts 1,4 sekundes atpaliek no Felipes Masas iespētā. Batona rezultāts pagaidām 7.ātrākais.

16:13 Pabeidzu savu stundas (vairāk man dienā nepienākas) apgaitu Heresas pit-lane. Šīs stundas laikā divas reizes no boksiem mēģināja izbraukt Kimi Raikonens, tomēr tālāk par boksu izeju netika – soms nevarēja ielikt pirmajā pārnesumā un abas reizes mehāniķi stūma “Lotus” formulu atpakaļ – labi, ka tālu nav jāstumj, jo komandas boksi ir pirmspēdējie. Tomēr ne viss ir gludi “Lotus” komandā un turklāt brīdī, kad boksos klāt ir pats komandas lielais šefs Džerards Lopess.

14:25 “Pirelli” noturēja preses konferenci dienas vidū un ziņoja par pirmajiem iespaidiem no jaunajām riepām. Patiesībā jau neko īsti vēl pateikt nevar – trase ļoti abrazīva un pat netipiska F1 sacīkšu trasēm. Tas nozīmē, ka supermīkstās riepas šeit Heresā “Pirelli” pat nepiedāvā, jo tās tiktu noplēstas pāris apļos. Kompānijas motoru sporta nodaļas boss Pols Hemberijs izteicās, ka mīkstās riepas darba spējas saglabā 5-6 apļus un nav brīnums, ka komandas ganvenokārt strādā ar vidējā un cietā sastāva riepām. Vēl interesanti fakti – katrai mašīnai uz Heresu tiek nodrošināti 35 komplekti riepu: 20 no šiem tipiem nosaka “Pirelli”, bet atlikušos 15 jau izvēlas komandas pašas. Kā jau teicu, ejošākās ir vidējās un mīkstās, kamēr lietus un daļējās lietus riepas izskatās, ka nebūs vajadzīgas.

12:54 Pagaidām viscītīgāk strādā Niko Rosbergs – “Mercedes” cenšas atgūt pirmajās divās dienās zaudēto laiku. Līdz pusdienlaikam Niko veicis jau ap 70 apļiem un pagaidām ir otrais ātrākais aiz Masas iespaidīgā rezultāta. Pirmos lidojošos apļus veicis arī Kimi Raikonens, tomēr atrodas tikai 9.vietā – 4 sekundes aiz Masas laika. Arī Sebastians Fetels pagaidām turas ēnā – veicis 40 apļus un ieņem 5.vietu, 1,8s zaudējot Felipem Masam.

12:37 Kamēr “Ferrari” komanda un Felipe Masa strādā Heresā, Fernando Alonso turpina mīt pedāļus Kanāriju salās un gatavojas jaunais sezonai pēc individuālās programmas. Šodien Alonso jau viecis 88 km ar velo (3h20m) un vēlāk vēl plānots skriešanas treniņš. Tā viņš pats ziņo tviterī: @alo_ofical

12:00 Pirmās dienās vakarā preses konferencē Felipe Masa paziņoja, ka Džensona Batona uzrādītais ātrākais apļa laiks 1:18.861s ir ‘iespaidīgs’. Tagads pats Felipe ir izvirzījies ātrāko apļa laiku tabulas galvgalī ar rezultātu 1:17.879s. Interesanti, ko teiks Masa šī vakara preses konferencē. Katrā ziņā “Ferrari” komandas tehniskais vadītājs Pats Fraijs pagaidām var justies apmierināts.

11:51 Pirmo sarkano karogu fāzi šodien izraisīja Šarls Piks. Pareizāk sakot, viņa “Caterham” formula, kuras tehniskās problēmas neļāva francūzim pabeigt apli. Mirkli iepriekš apmeklēju ‘Tribuna Normale’, kur skatītāju sēdvietā ar “Caterham” austiņām sēdēja Olivjē Panī. Tas pats Panī, kas savu vienīgo F1 uzvaru guva 1996.gadā Monako GP un tas pats Panī, kurš tagad ir Šarla Pika menedžeris un skolotājs. Pieredzējušais francūzis ļoti uzmanīgi vēroja Pika trajektorijas lēnākajā trases sektorā. Dīvaini, ka skatītāji viņam nepievērsa uzmanību, lai gan spāņiem nav problēmu ar personīgās telpas robežu pārkāpšanu. Savukārt man, sākot fotografēt, negribējās izjaukt viņa inkognito.

11:23 Džeimss Rositers arī šodien strādā “Force India” sastāvā un izpalīdz Polam di Restam. Britam ir liela pieredze testu pilota amatā, tomēr kādu laiku Rositers nav sēdējis sacīkšu formulā un to sāpīgi izjuta “Force India” mehāniķi – pilots boksos uztriecās diviem komandas inženieriem. Par laimi, viss beidzās bez nopietnām traumām. Interesanti, ka kamēr “Force India” nav nosaukusi savu otru pilotu, vakar vakarā paddokā es pamanīju Žilu Bjanki, kurš pērn bija komandas rezervists un šobrīd ir viens no diviem pretendentiem uz vakanto vietu. Pat, ja “Force India” nedomā francūzi iecelt pilota amatā, kāpēc nedot viņam iespēju testos? Pērn viņš piedalījās vairākos piektdienu treniņos un formulu/komandu pazīst krietni labāk nekā Džeims Rositers.

11:08 Arī Luisa Hamiltona fani Heresā ir pamanāmi – iepretim “Mercedes” boksiem galvenajā tribīnē izvietots ļoti iedvesmojošs plakāts par godu britu pilotam. “Uz priekšu, tīģeri!”

11:04 Šodien tribīnēs ir krietni vairāk skatītāju, nekā pirmajās divās dienās – spāņiem laikam jau sākusies nedēļas nogale. Ja Fernando Alonso nebūtu nolēmis Kanāriju salās nodarboties ar riteņbraukšanu un pievienotos “Ferrari” komandai Heresā, tribīnes trasē būtu vēl krietni pilnākas. Ieejas biļete maksā 10 Eiro. Trases pārstāvis arī paziņoja, ka šogad ir par 25%-30% vairāk žurnālistu nekā pērn – interese par jaunajām mašīnām esot ļoti liela.

10:09 Vakar pirms Serhio Peresa pirmās preses konferences Heresas testos, “McLaren” komanda ir kā netīšām uztaisīja foto sesiju ar Peresu un “McLaren Marabella” sporta auto, kas bija novietots starp komandas smagajām automašīnām. Fotografēšanas pasākumā aktīvi piedalījās arī bijušais “McLaren” koordinators, leģendārais Džo Ramiress, kurš ir Peresa tautietis un spēlēja izšķirošu lomu Serhio iekļūšanā “McLaren” vienībā.

09:49 Pirmā darba diena vakar bija arī “Marussia” nupat apstiprinātajam Luisam Racijam, kurš tādejādi ir otrs debitants komandas sastāvā aiz Maksa Čiltona. Tāds pilotu sastāvs ar mazu pieredzi var ietekmēt komandas tehnisko attīstību, taču Racija uzsvēra, ka lai arī būs grūti, viņš nesagaida īpašas problēmas. “GP2 piloti ļoti ātri var iejusties Formula 1 darba ritmā visās jomās,” vakar preses konferencē paziņoja brazīlietis, kurš komandā ienes vairāk kā 10 miljonus Eiro lielu sponsoru naudu.

09:42 Vakar preses konferencē Marks Vēbers, kurš “Red Bull” sastāvā strādāja pirmās divas testu dienas, paziņoja, ka RB9 modelis esot labākā kondīcijā, nekā pērn šajā laikā bija RB8 modelis. Visvairāk austrālieti iepriecina mašīnas izturība – otrajā testu dienā tika veikti 101 aplis un tas bija visvairāk no visiem pilotiem. Vakar Vēbers uzrādīja ceturto rezultātu – 1,1 sekundi zaudējot Romēna Grožāna rezultātam. 

09:35 Trešajā testu dienā trasē vairākas jaunas sejas: “Williams” sastāvā sezonu sāk Valteri Botass, ar kuru runāju pagājušā gadā Moncā un kurš jau toreiz bija pārliecināts, ka šogad bez sacīkstēm nedzīvos – kā izrādās tās būs Formula 1 sacīkstes. “Lotus” vienībā Romēnu Grožānu nomaina Kimi Raikonens, “Caterham” formulā Gido van der Gardi aizstās Šarls Piks, bet “Toro Rosso” sastāvā Daniela Rikjardo vietā trasē dosies Žans Ēriks Verņē. Tāpat pirmo reizi trasē šogad būs iespēja redzēt arī pasaules čempionu Sebastianu Fetelu, bet “Sauber” vienībā darbu sāks debitants Estebans Guritess. 

09:29 Heresā rīts atkal ir saulains, taču loti vēss – bez cimdiem no rīta salst rokas un gaisa temperatūra 9:00 pēc vietējā laika bija 6°C. Ierodoties trasē, tieši pamanīju Felipi Masu, kurš kā pirmais jau minūti pāri deviņiem izbrauca pirmajā instalācijas aplī. Nevar aizmirst, ka Masa Heresā strādā visas pirmās trīs dienas, kamēr pēdējā dienā trasē “Ferrari” sastāvā dosies Pedro de la Rosa, kurš kļuvis par itāļu vienības simulatora pilotu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi