Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Matīss Karro: Plāni ir lieli

Astoņkārtējam Latvijas čempionam dažādās motokrosa klasēs Matīsam Karro (17) karjera attīstītās pa augšupejošu līkni. Pērn noslēgtais pirmais profesionālais līgums ar Anglijas komandu MVRD Suzuki ļaus aizvadīt pirmo pilno sezonu pasaules MX2 čempionātā.

"Plāni ir lieli," Karro neslēpj, ka dažos gados cer kļūt par elites braucēju MX2 klasē. Pērn viņš startēja tikai vienā pasaules MX2 čempionāta posmā. Tiesa, durvis atvēra ar troksni, ieņemot septīto vietu Grand Prix of Benelux kopvērtējumā.

"Grūti spriest, kā ies, jo nezinu savu vietu šajā līmenī," Karro nesteidzas vispārināt pērn vienā posmā iespēto. "Arī pēc pirmā posma Itālijā varēšu spriest tikai aptuveni, jo trases ir dažādas. Man labāk patīk smiltis. Varbūt tāpēc, ka Latvijā tādu trašu ir vairāk. Cietajās trasēs vēl daudz jātrenējas, bet tādu pasaules čempionātā būs vairāk." Orientējošā programma — vieta labāko 15 pulkā kopvērtējumā.

28.jūnijā MX2 klases elite brauks Ķeguma Lielās balvas izcīņā. "Ķegumā vienmēr paticis braukt. Allaž labi gājis. Palīdz līdzjutēju atbalsts." Tā būs viena no retajām reizēm, kad Matīsu šosezon redzēsim Latvijā, jo sacensību grafiks ir blīvs. 19.aprīlī Karro startēs Superkausa sacensībās Ventspils rajonā Zirās, kuru rīkošanā piedalās startiem augstākajā līmenī punktu pielikušais Lauris Freibergs.

Karro piedalīsies visos astoņos Anglijas čempionāta posmos un pirmajā jau ieņēmis ceturto vietu. Varot cīnīties arī par vietu uz goda pjedestāla. "Sezona sākusies veiksmīgi. Gribēju vēl drusciņ labāk, taču dažbrīd nevaru rokās novaldīt stūri. Fiziski gan jūtos stiprs," Matīss pieļāva, ka vainojama atbildības sloga radītā spriedze.

Sezona sākusies neierasti agri. Vai izdosies to aizvadīt vienlīdz labi? "Domāju, ka varēšu. Līdz šim gan allaž sezonas sāku zemā līmenī, bet rezultāti uzlabojas un beigās jau ir ļoti labi," saka 17 gadu vecais rīdzinieks. Komanda gan gribēs, lai "ļoti labi" ir jau startā. Un pamatoti, jo Karro galva jālauza tikai par braukšanu. Par visu pārējo — motociklu, detaļām, dzīvošanu, ēšanu, ceļa izdevumiem — rūpējas MVRD Suzuki. Labi rezultāti tikšot prēmēti.

"Tikai jātrenējas un jābrauc," Matīss ir priecīgs par apstākļu sakritību, kas palīdzēja nokļūt komandā. Pērn, kad sacensībās Zviedrijā salūzis vienīgais motocikls, angļu komanda aizdevusi savējo, bet vēlāk piedāvājusi braukt kopā. Jācer, ka Matīsa karjerā šis nebūs vienīgais stāsts ar laimīgām beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

pielikums


Lauris Freibergs, motosportists
Matīss ir talantīgs un perspektīvs, taču viņam vēl tāls ceļš ejams. Pērn sezonas sākums nebija spīdošs, tiesa, labi rezultāti parādījās izskaņā. Viņš negaidīti uzvarēja pasaules junioru čempionātā. Pluss ir tas, ka viņam ir saprotoša komanda, ir, kam pavaicāt padomu, un ir piemēri, ka latvieši var labi braukt pasaules čempionātā. Galvenais, lai būtu veselība, finanses, komandas atbalsts un veiksme. Piecu gadu laikā Karro varētu iekļūt MX2 pirmajā piecniekā kopvērtējumā. Par MX1 jādomā tikai pēc tam, jo organismam jānobriest. MX1 mocim jauda ir liela, tur ir ko turēt.

UZZIŅAI


Matīss Karro (17 gadi)

Panākumi: Latvijas un Baltijas čempions 65 cm3 klasē (attiecīgi 2002. un 2003.gadā), Latvijas čempions 85 cm3 (2006.), Latvijas MX2 čempions (2008.), pasaules MX2 junioru čempions (2008.)

Pasaules MX2 čempionāts: 29.III Itālija, 5.IV Bulgārija, 12.IV Turcija, 26.IV Nīderlande, 10.V Portugāle, 17.V Spānija, 31.V Lielbritānija, 7.VI Francija, 21.VI Vācija, 28.VI Latvija, 5.VII Zviedrija, 2.VIII Beļģija, 9.VIII Čehija, 30.VIII Nīderlande, 13.IX Brazīlija.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sāpīgs gandarījums

Riteņbraucējs Skujiņš: pēc šādām sacensībām motivācija tikai palielinās.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi