Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Alonso izcīna pirmo starta vietu Ungārijā, Masam veikta operācija

Pasaules F-1 čempionāta kārtējā posma Ungārijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā ātrāko apļa laiku uzrādīja Renault komandas pilots Fernando Alonso, izcīnot pirmo starta vietu svētdienas sacīkstēs.Izšķirošajā braucienu sesijā divkārtējais pasaules čempions apli veica minūtē un 21,569 sekundēs.No otrās vietas sacīkstes uzsāks Sebastjans Fetels (Red Bull).

Otrajā starta rindā stāsies Marks Vēbers (Red Bull) un Lūiss Hamiltons (McLaren), trešajā – Niko Rosbergs (Williams) un Heiki Kovalainens (McLaren), ceturtajā – Kimi Raikenens (Ferrari) un čempionāta līderis Džensons Batons (Brawn GP). Kadzuki Nakadžima (Williams) ieņēma devīto vietu.Svētdienas sacīkstēs nevarēs piedalīties Ferrari pilots brazīlietis Felipe Masa. Kvalifikācijas otrās sesijas beigās viņam pa ķiveri trāpīja atlūza no tautieša Rubensa Barikello mašīnas un Masa piedzīvoja nopietnu avāriju, ietriecoties riepu krāvumā. Ferrari pārstāvji dažas stundas vēlāk paziņoja, ka sacīkstēs viņš nestartēs. Autobraucējs tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tika konstatēts galvaskausa lūzums, brūce pierē un smadzeņu satricinājums. Brazīlietim sestdien vakarā tika veikta veiksmīga galvas operācija un viņš atrodas intensīvas terāpijas nodaļā. Svētdienas rītā Ferrari komanda sniedza oficiālu paziņojumu, kurā Masas veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils un komplikācijas pēc operācijas neesot konstatētas. Svētdien viņam paredzēta smadzeņu skenēšana, pēc kuras varēs precīzāk noteikt pilota veselības stāvokli.Toro Rosso komandas debitants spānis Haime Algersuari kvalifikācija palika pēdējā 20.vietā. Pirmās sesijas labākā rezultāta īpašniekam Niko Rosbergam viņš zaudēja vairāk par pusotru sekundi.Rets gadījums – kvalifikācijas sacensību beigās sabojājās F-1 laika ņemšanas sistēma, un galīgie rezultāti tika apstiprināti kādu brīdi vēlāk.Čempionāta kopvērtējumā Džensonam Batonam ir 68, Sebastjanam Fetelam 47 un Markam Vēberam 45,5 punkti.

(papildināta 5.un 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi