Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Putniņš par F-1 Vācijā: Vieni izgāžas ar stratēģiju, otri - boksos

Pēc katastrofālajiem riepu plīsumiem Silverstonā nedēļas nogale Nirburgringā tika gaidīta ar īpašu nepacietību. Nedēļas sākumā savā Turcijas fabrikā Pirelli kompānija ārkārtas steidzamības apstākļos sagatavoja jaunu riepu versiju tieši un tikai posmam Nirburgringā, jo jau nākamajā sacīkstē Ungārijā debitēs jaunās paaudzes riepas.

Nirburgringas versijai riepas iekšējā karkasa stiprinošā metāla josta tikai nomainīta ar kevlara materiālu, bet komandām tikai aizliegts spēlēties ar riepu spiedienu, ekstrēmiem riteņu savērsuma leņķiem un mainīt aizmugurējās riepas vietām. Tas novērsa jebkādus neprognozējamus riepu plīšanas draudus, tomēr izvirzīja daudz neatbildētu jautājumu par riepu dzīvotspēju un snieguma parametriem.

Arī treniņi piektdien un sestdien uz šiem jautājumiem neatbildēja, jo laikapstākļi un trases temperatūra visās trīs Grand Prix nedēļas nogales dienās bija atšķirīgi. Līdz ar to visas komandas bija spiestas sacīkstes gaitā īpaši sekot riepu situācijai un strauji reaģēt uz pavērsieniem. Šajā ziņā jānoņem cepure Red Bull priekšā par Fetela stratēģiju, jo komanda prātīgi vadīja vācieti pa sacīksti, droši reaģējot uz konkurentu ofensīvu, paralēli taupot degvielu, riepas un auklējoties ar KERS sistēmas problēmām.

Fetels uzvarēja kā pēc Huana Manuela Fanhio ābeces - sasniedza finišu pirmais lēnākajā iespējamā tempā. Taču temps nebija nemaz tik lēns - Lotus un Kimi Reikenens par to rūpējās līdz pat finišam. Jau pēc kvalifikācijas kļuva skaidrs, ka Lotus formulai šīs riepas un šie karstie laikapstākļi ir ļoti piemēroti, lai saglabātu labu tempu ilgāk par tiešajiem konkurentiem. Tomēr nepamet sajūta, ka Lotus Reikenena gadījumā nevis izcīnīja otro vietu, bet zaudēja uzvaru. Ja Kimi otrajā boksu apmeklējumā dotos pirms komandas biedra Romēna Grožāna, tad iegūtu laiku attiecībā pret Fetelu un 10 apļu finiša spurtā ar ātrajām mīkstā sastāva riepām dotos, esot tieši aiz līdera. Lotus komanda atkal izgāza stratēģiju, turpretim Red Bull izgāzās boksu celiņā - labi, ka Marka Vebera formulai nepieskrūvētais ritenis izbojāja tikai austrālieša sacīksti, nevis FOM TV operatora dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi