Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rallija pilots: Stūrmaņa pieraksti ir nesaprotama murmulēšana

Britu rallija pilots Marks Fišers ir paziņojis, ka viņam absolūti nav nojausmas par ko runā viņa stūrmanis Getins Deiviss rallija laikā.

Stūrmaņa uzdevums rallija laikā ir lasīt stenogrammu jeb pierakstus, kas tiek sagatavoti pirms rallija un tas dod pilotam iespēju labāk sagatavoties distancei, tomēr Fišers apgalvo, ka tās ir pilnīgas muļķības. Viņš savu stūrmani ņem līdz tikai tāpēc, ka to paredz noteikumi – mašīnā ir jābūt diviem cilvēkiem.

“Pieraksti ir nesaprotama murmulēšana, taču noteikumi paredz, ka mašīnā ir jābūt diviem cilvēkiem,” skaidro Fišers. “Getins man ir labs draugs tāpēc arī ņemu viņu vienmēr līdz.”

Tostarp pārsteigtais stūrmanis esot ļoti sašutis pār tādu paziņojumu un uzstāja, ka viņi ar Fišeru esot vienlīdzīgi partneri komandā.

Tomēr Fišers tam nepiekrīt: “Ko nozīmē: ’50, 5 pa kreisi un stop 2 labais mīnuss bremzēšana K-labais 90 krustojums 500′? Ko lai es ar to visu daru brīdi, kad esmu ar maksimālo ātrumu tramplīnā vai sānslīdē pie 150 km/h?”

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad Fišers ir nokļuvis līdzīga skandāla epicentrā. 2009.gadā Somijas rallijā britu pilotam nebija stūrmanis un lai būtu iespēja piedalīties sacīkstēs, Fišers nolaupīja somu bezpajumtnieku, kuru nosēdināja stūrmaņa krēslā. Incidents nāca gaismā tikai pēc tam, kad no mašīnas video kameras filmētā materiāla bija dzirdams, ka līdzbraucējs nevis lasa stenogrammu, bet gan nepārtraukti lamājas: “Oh shit! Watch out for that house! Slow down, you mad bastard!”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi