Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rūk Kristera Serģa optimisms

Deviņi posmi līdz pasaules čempionāta izskaņai blakusvāģu klasē var būt nepietiekami, lai kopvērtējumā sadeldētu sezonas līdera holandieša Daniela Vilemsena 37 punktu pārsvaru, uzskata Latvijas labākās ekipāžas braucējs Kristers Serģis. "Viņš ir ļoti spēcīgs un ātrs. Godīgā cīņā Vilemsenu uzvarēt būs grūti.

Pārāk optimistiski uz izredzēm uzvarēt čempionāta kopvērtējumā neraugos." Noskaņojumu nedaudz uzlabojusi pirmā vieta trešajā posmā Ukrainā, kad uzvarēts pirmajā braucienā, bet otrajā ieņemta otrā vieta. Kopvērtējumā Danielam Vilemsenam atvinnēti divi punkti. "Pirmajā braucienā uzvarējām visai pārliecinoši. Izdevās labs starts. Otram sākums arī bija visai labs. Taču tad sasitu priekšējo ratu. Pat nemanīju, kurā brīdī. Divus apļus samazināju ātrumu, lai vispār saprastu, kas notiek. Galvā jau bija septiņas versijas, kā būs. Līdz finišam aizbraucām stiprā drošības režīmā." Serģis uzskata, ka Vilemsens vairs nav tik neuzvarams kā pērn, atstarpe sarukusi, taču holandietis joprojām ir stabils. "Pats jūtos fiziski labāk, arī tehnika šogad ir nedaudz labāka. Pāris posmos moci vēl ceru uzlabot. Pēc otrā posma Čehijā biju pavisam pesimistisks — braucienos jau divas nulles. Dramatisks rezultāts. Neatceros, ka pēdējos gados kāds būtu uzvarējis kopvērtējumā ar divām nullēm. Vilemsenu tehniskas un citas nelaimes nevajā, tāpēc nav variantu uzvarēt godīgā cīņā. Netaisos gan viņam tagad vēlēt neveiksmes. Ir tā, kā ir." Otrā Latvijā ekipāža Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks pēc trim posmiem ieņem astoto vietu. Saskaņa ar jauno tehniku vēl tiek meklēta, un gluži neapmierināts Māris neizklausās. "Jauns rāmis un motors — pamazām jāiepazīst. Gribas jau labāk, taču, ņemot vērā pārmaiņas tehnikā, šāds rezultāts ir pieļaujams." Mērķi nav mainījušies — par trijnieku duets cīnīsies arī šogad. "Trijnieks ir iespējams. Posmu vēl diezgan daudz," cerības uz atlikušajiem 18 startiem atstāj Māris. Pērn ekipāža kopvērtējumā bija sestā, vēl pirms gada — ceturtā. "Vilemsens arī šogad ir krietni pārāks, arī par Serģi," Rupeiks uzskata, ka holandietim ir visi priekšnosacījumi, lai aizbrauktu līdz septītajam pasaules čempionu titulam. Nākamais posms notiks 1.jūnijā Čingoli trasē Itālijā. ***

Pasaules čempionāts. Blakusvāģu klase


Ukrainas posma kopvērtējums : 1.Kristers Serģis/Kaspars Stupelis (Latvija) 47, 2.Daniels Vilemsens/Reto Gruters (Nīderlande/Šveice) 45, 3.Vaclavs Rozenals/Mareks Rozenals (Čehija) 38, 4.Joris Hendriks/Kaspars Liepiņš (Beļģija/Latvija) 36, 8.Māris Rupeiks/Haralds Kurpnieks (Latvija) 25, 9.Jānis Daiders/Lauris Daiders (Latvija) 25.

Kopvērtējums pēc trim posmiem : 1.D.Vilemsen/R.Gruters 131, 2.Jans Hendriks/Tims Smeuninks (Beļģija) 107, 3.J.Hendriks/K.Liepiņš 106, 4.K.Serģis/K.Stupelis 94, 8.M.Rupeiks/H.Kurpnieks 65, 13.J.Daiders/L.Daiders 46, 36.Lutaurs Variakojis/Artūrs Linters (Lietuva/Latvija) 1.

Kalendārs : 1.VI Čingoli (Itālija), 8.VI Burže (Francija), 13.VII Ģente (Beļģija), 20.VII Štrasbesenbaha (Vācija), 3.VIII Slagelse (Dānija), 10.VIII Ķegums (Latvija), 17.VIII Kivioli (Igaunija), 7.IX Dardona (Francija), 14.IX Rudersberga (Vācija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi