Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Uģis Gross izstājas Sanktpēterburgas posmā

Sestdien Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notika pasaules čempionāta trešais posms F-1 uz ūdens. Pirmajā sacīkšu braucienā Latvijas pilots Uģis Gross izstājās, bet par uzvarētāju kļuva Kataras komandu pārstāvošais amerikānis Džejs Praiss. Sacīkstēs kopā startēja 18 piloti, jo vēl viens – brits Endijs Eliots rīta brīvajos treniņos piedzīvoja smagu avāriju.

Tūdaļ pēc starta līderis bija kvalifikācijas uzvarētājs Džejs Praiss, bet Uģis Gross brauca 11.pozīcijā. Latvijas pilots šo pozīciju saglabāja līdz devītajam aplim, taču jau neilgi pirms tam dzeltenā karoga laikā laiva strauji zaudēja ātrumu. "Īsti vēl nezinu, kur tā vaina. Startu paņēmu labi, bet bija tur tādas mazas sadursme un kaut kur nolauzu laivas priekšējo ragu. Varbūt arī tas nebija galvenais iemesls, bet jau nedaudz vēlāk galīgi nevarēju vairs ātri pabraukt. Skatīsimies, meklēsim iemeslu – rīt jau jauna diena, pavisam citas sacīkstes un tad jau redzēsim," sacīja Zepter Team komandas pilots Gross.Pavisam sestdien sacīkstes beidza tikai 10 no 18 pilotiem. Grosa komandas biedrs no Zepter Team itālietis Gvido Kapelīni visu laiku brauca otrajā pozīcijā, taču tehnisku iemeslu dēļ izstājās četrus apļus līdz finišam. Otrais līdz ar to arābu sportists Ahmeds al Hameli, bet trešais – francūzis Felipe Kjape, kuram tas pirmais goda pjedestāls F-1 karjerā. Līdzšinējais čempionāta līderis AAE sportists Tani al Kamzi arī izstājās un palika bez punktiem. Pasaules čempionātā  trešajā posmā Sanktpēterburgā rīt notiks vēl viens sacīkšu brauciens un pirms tā – jauna kvalifikācija. Kopvērtējumā tagad Gross pēc pieciem šīs sezonas braucieniem noslīdējis par trim pozīcijām un ir 13.vietā. Par līderi kļuvis Džejs Praiss, otrais ir Tani al Kamzi, trešais Ahmeds al Hameli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi