Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Blūms tiek atzīts par 2017.gada Latvijas labāko riteņbraucēju

Kalnu divriteņu (MTB) braucējs Mārtiņš Blūms piektdien tika sumināts kā 2017.gada Latvijas labākais riteņbraucējs, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Blūms šogad pārliecinoši triumfēja Pasaules kausa izcīņā olimpiskajā krosā (XCO) U-23 vecuma grupā, kas Latvijas kalnu riteņbraucējiem ir nebijis panākums, kamēr Eiropas čempionātā savā vecuma grupā viņš bija ceturtais, bet pasaules meistarsacīkstēs plīsušas riepas dēļ palika 14.vietā.

Līdz šai sezonai Blūma labākie rezultāti bija pērn Pasaules kausa pēdējā posmā U-23 grupā izcīnītā devītā vieta un 13.pozīcija planētas meistarsacīkstēs, tomēr šosezon viņš katrā no sešiem Pasaules kausa etapiem bija pirmajā pieciniekā, piecas reizes kāpjot uz pjedestāla un divreiz arī uzvarot.

Blūms balsojumā par gada labāko valsts riteņbraucēju pārspēja BMX sportistu Edžu Treimani, kurš bija piektais Eiropas čempionātā, bet vienā no Pasaules kausa posmiem superkrosā izcīnīja trešo vietu.

Savukārt trešais palika šosejas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš šogad pirmo reizi kļuva par Latvijas čempionu grupas braucienā, bet individuālajā startā palika trešais. Tāpat viņš Israel Cycling Academy komandas sastāvā izcīnīja uzvaru Azerbaidžānas tūres posmā, kā arī bija labākais jaunais braucējs Portugāles tūres kopvērtējumā.

Tikmēr par labāko jauno riteņbraucēju tika godināts BMX jaunais talants Mikus Strazdiņš, kurš šogad bija trešais pasaules čempionātā junioru konkurencē.

Uz šo balvu pretendēja arī MTB nobrauciena disciplīnas braucēja Paula Žibasa, šosejas velosportists Kristers Ansons un BMX sportiste Vineta Pētersone.

Savukārt par gada labāko riteņbraukšanas treneri tika atzīts Vilmārs Tomsons, kura audzēknis ir tieši Blūms.

Tāpat piektdien LRF pirmo reizi pasniedza balvu par mūža ieguldījumu Latvijas riteņbraukšanā, kuru saņēma ilggadējais Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases treneris Jānis Sniedze.

LRF savus labākos sportistus un trenerus apbalvoja piekto gadu pēc kārtas, balvas piektdien pasniedzot Rīgas Motormuzejā.

Līdz šim divas reizes par gada labāko riteņbraucēju ticis atzīts šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš (2013. un 2015.gadā), bet pa vienai reizei pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošo kausu saņēmusi BMX leģenda Māris Štrombergs (2014.gadā) un šosejas riteņbraucējs Gatis Smukulis (2016.gadā).

Tikmēr labākā jaunā braucēja balvas iepriekš saņēmuši šosejas velosportists Ēriks Toms Gavars (2015.gadā) un BMX braucēja Vineta Pētersone (2016.gadā).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi