Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Skujiņš finišu sasniedza palielā 33 braucēju grupā, kura līderim zaudēja 28 minūtes un 54 sekundes, ieņemot 90.vietu

Brits Tomass otro dienu pēc kārtas uzvar Tour de France kalnu posmā; Skujiņam 90.vieta

Britu riteņbraucējs Džeraints Tomass no Sky komandas ceturtdien uzvarēja prestižā daudzdienu velobrauciena Tour de France smagā kalnu posmā, kamēr Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no Trek-Segafredo komandas 12.etapā ieņēma 90.vietu.

Ceturtdien dalībnieki veica 175,5 kilometrus garu distanci ar finišu slavenajā Alpduezas kalnā. Dalībniekiem nācās pievarēt trīs augstākās kategorijas un vienu otrās kategorijas kāpumu.

Cīņa posma pēdējos piecos kilometros bija ļoti sīva, jo vadībā atradās vairāki kalnu speciālisti, tomēr beigās pēdējā kilometrā bija izveidojusies piecu braucēju grupiņa, kurā visvairāk spēka bija saglabājis Tomass, kurš līdz ar to uzvarēja otro dienu pēc kārtas, nostiprinot vadību kopvērtējumā.

Finišu Tomass sasniedza pēc piecām stundām, 18 minūtēm un 37 sekundēm. Viņam divas sekundes zaudēja nīderlandietis Toms Dumulēns no Sunweb komandas, bet vēl sekundi lēnāks bija francūzis Romēns Bardē (AG2R La Mondiale). Savukārt iepriekšējo trīs gadu Tour de France uzvarētājs Kristofers Frūms no Sky komandas, savam komandas biedram zaudēja četras sekundes, ieņemot ceturto vietu.

Tikmēr Skujiņš finišu sasniedza palielā 33 braucēju grupā, kura līderim zaudēja 28 minūtes un 54 sekundes, ieņemot 90.vietu.

Šajā etapā no velobrauciena izstājās vēl trīs atzīti sprinteri - vācietis Andrē Greipels, nīderlandietis Dilans Hrūnevēgens un kolumbietis Fernando Gavirja, kuri līdz ar to pievienojušies britam Markam Kavendišam un vācietim Marselam Kitelam, kuri iepriekšējā posmā neiekļāvās laika limitā.

Pirmais no riteņa dienas pirmajā lielajā kalnā nokāpa Hrūnevēgens, kurš uzvarēja šī gada velobrauciena septītajā un astotajā etapā. Pēc tam līdzīgu lēmumu pieņēma arī Greipels, kurš karjeras laikā uzvarējis 11 "lielās tūres" etapos, kā arī Gavirja, kurš šogad bija ātrākais Tour de France pirmajā un ceturtajā posmā.

Tāpat vēl pirms posma sākuma no tālākas dalības tūrē atteicās pērnā gada kopvērtējuma otrās vietas ieguvējs Rigoverto Urans no Kolumbijas, kā arī francūzis Tonijs Galopēns.

Dalībnieki trīs dienas pēc kārtas sacentās Alpu kalnos, bet nākamais posms būs vairāk pa līdzenumiem.

Pēc 12.posma kopvērtējumā Tomass par vienu minūti un 39 sekundēm pārspēj Frūmu, bet vienu minūti un 50 sekundes līderim zaudē Dumulēns.

Savukārt Skujiņš kopvērtējumā šobrīd atrodas 81.vietā, tiekot augstāk par četrām pozīcijām un no līdera atpaliekot vienu stundu, 34 minūtes un 29 sekundes.

Jau ziņots, ka Skujiņš otrdien zaudēja līdera godu kalnu karaļa ieskaitē, kurā tagad pirmais ir Žiljēns Alafilips no Quick-Step Floors ar 84 punktiem. Savukārt latvietis ar sešiem punktiem ieņem 22.pozīciju.

Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais Tour de France karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, Vuelta a Espana izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā Trofeo Lioseta Andratx, kas viņam bija vien otrās sacensības Trek-Segafredo komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Šī gada Tour de France norisināsies līdz 29.jūlijam, riteņbraucējiem aizvadot 21 posmu.

Pērn Tour de France triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi