Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Skujiņš vareno sezonu noslēgs svētdien Japānā; Pasaules rangā atgriežas TOP30

Latvijas šobrīd vadošais šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien Japānā piedalīsies UCI Pro kategorijas viendienu velobraucienā “Utsunomiya Japan Cup”, kas būs viņa sezonas noslēdzošais starts. Latviešu riteņbraucējs aktuālajā Pasaules rangā spējis atgriezties labāko 30 sportistu skaitā, ieņemot 29. vietu. Nāciju vērtējumā Latvijai 23. vieta, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

“Utsunomiya Japan Cup” norisinās 31. reizi, esot lielākās UCI līmeņa sacensības Japānā. Sacensībām piešķirta UCI Pro sērijas kategorija. Sacensības ir ļoti kupli apmeklētas no vietējo fanu puses. Piemēram, 2022. gadā klātienē šo velobraucienu noraudzījās vairāk nekā 130 000 fanu.

Riteņbraucēji šogad 14 reizes veiks 10,3 kilometru apli ar izteiktu pacēlumu tajā. Tā garums būs 2,1 kilometrs ar vidējo stāvuma pakāpi virs 6%. Iepriekšējo gadu rezultāti ļauj prognozēt, ka arī šogad nesagaidīsim lielās grupas finiša spurtu, bet gan daudzas nelielas grupiņas. Pērn uzvarēja 2013. gada Pasaules čempions Ruī Košta no ASV vienības “EF Education”, kurš pēdējos metros pārspēja vācieti Fēliksu Engelfardu (“Jayco AlUala”).

Tomam Skujiņam sacensību trase varētu būt ļoti parocīga. No viņa pārstāvētās “Lidl – Trek” vienības šajās sacensībās startēs arī tādi līderi kā – Mads Pedersens un Andreā Bagiolī. No citu vienību braucējiem jāizceļ – Žiljēns Alafilips, kurš ar uzvaru centīsies atvadīties no “Soudal Quick – Step”, Nīlsons Pauless (“EF Education”), Saimons Jeitss (“Jayco AlUala”) un Maikls Vudss (“Israel Premier Tech”).

Skujiņam, kurš aizvadījis savu karjeras līdz šim labāko sezonu, šīs būs noslēdzošās gada sacensības. Aktuālajā Pasaules rangā Toms ieņem ļoti augsto 29. vietu. Viņš iekrājis 1987 punktus. Līderis ar 11 655 punktiem ir Pasaules čempions Tadejs Pogačars.

Kāpums Tomam arī viendienu rangā, kur latvietis pakāpies uz devīto vietu. Aizvadot izcili pēdējo startu, pastāv iespēja pat pakāpties uz septīto vietu. Nāciju rangā Latvija saglabā 23. vietu ar 2926,5 punktiem. Līdere ir Beļģija, kam seko Slovēnija un Spānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bļugers gūst vārtus un izkaujas ar Balinski uzvarā

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa un Latvijas vārtsarga Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras Canucks komanda izcīnīja uzvaru. T...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi