Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neilands piedalās atrāvienā un izcīna piekto vietu Giro d'Italia posmā

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no profesionālās kontinentālās komandas Israel Cycling Academy pirmdien izcīnīja augsto piekto vietu prestižā velobrauciena Giro d'Italia 17.posmā.

Piektā vieta prestižajā tūrē 24 gadus vecajam Neilandam ir labākais rezultāts karjerā.

Uzvaru posmā svinēja francūzis Nanss Peters ("AG2R La Mondiale"), kamēr kopvērtējuma līderpozīcijā esošais ekvadorietis Rihards Karapass ("Movistar") finišēja līdzās saviem sīvākajiem konkurentiem, saglabājot drošu pirmo vietu.

Neilands, kurš svētdien saslimšanas dēļ knapi finišēja 15.posmā, šajā etapā ātri iesaistījās dienas atrāvienā. Aptuveni 60 kilometrus pirms finiša no līderu grupas centās aizbēgt beļģis Jans Bakelants no "Sunweb" komandas, kura pārsvars sasniedza vienu minūti.

Tiesa, Neilands un cits beļģis Tomā de Gents ("Lotto Soudal") devās ķert Bakelantu, līderim un abiem viņa ķērējiem atgriežoties vadošajā grupā. Desmit kilometrus pirms finiša no līderu grupas aizbēga Peters, bet viņam sekoja trijotne Neilands, kolumbietis Estevans Čavess ("Mitchelton-Scott") un itālis Valērio Konti ("UAE-Team Emirates").

Pēdējais no viņiem trīs kilometrus pirms finiša sāka atpalikt, bet turpinājumā Čavess aizmuka arī no Neilanda. Pēdējos kilometros kuldīdznieku noķēra arī itāļi Dāvide Formolo ("BORA - hansgrohe") un Fausto Masnada ("Androni Giocattoli - Sidermec"), tādējādi Latvijas čempions atkāpās uz piekto vietu.

Pārliecinošu uzvaru svinēja Peters, kurš finišēja pēc četrām stundām 41 minūtes un 34 sekundēm. Minūti un 34 sekundes vēlāk finišu sasniedza Čavess, bet 17 sekundes vēlāk finišēja trijotne Formolo, Masnada un Neilands.

Latvietim finiša spurtā neizdevās izraut vietu uz goda pjedestāla, bet tika izcīnīta cienījamā piektā vieta, kas viņam ir karjeras labākais rezultāts. Tāpat viņš starpfinišos tika pie punktiem sprinteru un kalnu karaļa ieskaitēs.

Pērn piektais vienā no "Tour de France" posmiem bija Toms Skujiņš. Neilanda piektā vieta gan nav Latvijas rekords "Giro d'Italia" posmos, jo savulaik šeit etapos pie uzvarām tikuši Pjotrs Ugrjumovs un Romāns Vainšteins.

Tikmēr Karapass finišēja 20.vietā, bet septiņas sekundes lēnāks bija viņa sīvākais konkurents kopvērtējumā Vinčenzo Nibali no Itālijas ("Bahrain Merida").

Karapass tagad Nibali apsteidz par vienu minūti un 54 sekundēm apsteidz tagad otrajā vietā esošo Nibali, kamēr trešais ir slovēnis Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma"), kurš atpaliek divas minūtes un 16 sekundes.

Savukārt Neilands kopvērtējumā atrodams 84.vietā, līderim zaudējot vairāk nekā trīs stundas. Jauno braucēju ieskaitē viņš ir 16.vietā.

Neilands "Giro d'Italia" velobraucienā piedalās otro gadu pēc kārtas. Debiju viņš piedzīvoja pērn, kad kopvērtējumā izcīnīja 73.vietu, bet jauno braucēju konkurencē - 16.pozīciju. Augstāko vietu viņš izcīnīja 11.posmā, kurā bija trīsdesmitais, bet trešdien uzstādīja sev krietni augstāku latiņu.

Šī gada "Giro d'Italia" velobrauciens 21 posma garumā ilgs līdz svētdienai. Šogad prestižās sacensības notiek jau 102.reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi