Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Riteņbraucējam Liepiņam augstā trešā vieta Lielbritānijas tūres posmā

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no One Pro komandas otrdien izcīnīja augsto trešo vietu Lielbritānijas daudzdienu tūres Ovo Energy Tour of Britain (UCI 2.HC) velobrauciena trešajā posmā.

Dalībnieki otrdien veica 127,2, kilometrus Bristoles pilsētas ielās, uzvaru izraujot francūzim Žiljēnam Alafilipam no Quick-Step Floors komandas.

Viņš finiša spurtā aiz sevis atstāja jaunzēlandieti Patriku Bevainu (BMC) un Liepiņu, bet vadošajā grupā kopā finišu sasniedza 32 braucēji.

"Distance bija ar vairākiem izteiktiem kāpumiem, taču tā kā bija tikai 130 kilometri, kas ir diezgan maz, līdz ar to sacensības bija ļoti ātras un atpūtas nebija. Peletons gan ap 80 kilometriem nometa ātrumu. Mūsu komanda mēģināja iesaistīties atrāvienos, bet tie neaizgāja, jo neviens tādu iespēju nedeva. Pēdējie 15 kilometri bija diezgan traki, ar līkumiem un augšā lejā. Pēdējos desmit kilometros bija divi kalni ar 15% kāpumu. Cīnījos par pozīciju, bija diezgan liels "kautiņš". Izcīnījos, bija laba pozīcija, taču sprintu nācās sākt ātrāk nekā cerēju, tomēr arī par trešo vietu esmu priecīgs," Latvijas Riteņbraukšanas federācijai (LRF) sacīja Liepiņš.

Kopvērtējumā par līderi kļuva Bevains, kamēr Liepiņš no 38.pozīcijas pakāpās uz 33.vietu, līderim zaudējot trīs minūtes un 28 sekundes.

Tāpat Latvijas riteņbraucējs ir arī 11.vietā aktīvāko braucēju jeb sprinteru ieskaitē, kā arī ieņem 35.vietu kalnu karaļa ieskaitē.

No Latvijas sportistiem velobraucienā startē tikai Liepiņš. Dienu pirms sacensībām viņš gan saņēma ziņu, ka nākamgad One Pro vairs nebūs UCI kontinentāla komanda, tādēļ ir skaidrs, ka dobelnieks būs spiests meklēt citu komandu.

Britu tūrē, kas šogad norisinās 15.reizi, iekļauti astoņi posmi, starp kuriem tikai pēdējie divi būs izteikti līdzenuma etapi. Piektajā etapā tikmēr gaidāms individuālais brauciens.

Dalībnieku vidū ir 11 pasaules tūres komandu braucēji, kā arī virkne velosportistu no laba līmeņa profesionālajām kontinentālajām un reģionu kontinentālajām vienībām.

Sacensības risināsies līdz nākamās nedēļas svētdienai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi