Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tomass finišē otrais Tour de France pēdējā kalnu posmā

Sky vienības britu riteņbraucējs Džeraints Tomass piektdien izcīnīja otro vietu daudzdienu velobrauciena Tour de France 19.posmā, divus etapus pirms finiša tuvojoties uzvarai kopvērtējumā.

Tikmēr uzvaru svinēja Lotto-Jumbo vienības slovēņu riteņbraucējs Primožs Rogličs, kamēr latvietis Toms Skujiņš no Trek-Segafredo komandas ierindojās 94.vietā.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāveic 200,5 kilometrus gara distance ar sešiem kāpumiem, no kuriem pēdējam virsotne bija 20 kilometrus pirms finiša. Pirms pēdējās virsotnes Rogličs aizgāja atrāvienā un svinēja solo uzvaru, finišēdams pēc distancē pavadītām piecām stundām 28 minūtēm un 17 sekundēm.

Tikmēr Tomass izcīnīja otro vietu, finišēdams septiņu riteņbraucēju lielas grupas galvgalī un iegūdams bonusa sekundes kopvērtējumam. Šajā grupā, kas uzvarētājam zaudēja 19 sekundes, finišēja arī Tomasa sīvākais sāncensis kopvērtējumā, nīderlandietis Toms Dumulēns no Sunweb vienības.

Savukārt Skujiņš finišu sasniedza grupā, kas uzvarētajam zaudēja 32 minūtes un piecas sekundes, latvietim ierindojoties 94.vietā.

Zīmīgi, ka šī posma uzvarētājs Rogličs 2007.gadā kļuva par pasaules junioru čempionu tramplīnlēkšanā ar slēpēm, bet profesionāls riteņbraucējs viņš ir vien no 2014.gada.

Sestdien riteņbraucējiem būs jāveic individuālais brauciens, kurā būs iespēja veikt nelielas izmaiņas kopvērtējumā, bet svētdien pēdējā posmā būs grupas brauciens pa līdzenumu.

Kopvērtējumā divus posmus pirms velobrauciena noslēguma Tomass par divām minūtēm un piecām sekundēm apsteidz Dumulēnu, kamēr trešais, atpalikdams divas minūtes un 24 sekundes, tagad ir Rogličs, kurš uz ceturto vietu nobīdījis pērnā gada uzvarētāju un Tomasa komandas biedru Kristoferu Frūmu.

Savukārt Skujiņš kopvērtējumā ieņem 83.vietu, pakāpjoties par vienu pozīciju un Tomasam zaudējot divas stundas, 48 minūtes un 44 sekundes.

Svētdien notikušajā 15.posmā Skujiņš uzrādīja savu karjeras labāko rezultātu Tour de France, izcīnot piekto vietu.

Pagājušajā nedēļā latvietis zaudēja līdera godu kalnu karaļa ieskaitē, kurā pirmais ir francūzis Žiljēns Alafilips no Quick-Step Floors ar 170 punktiem. Savukārt latvietis ar astoņiem punktiem ieņem 35.pozīciju. Skujiņš par kalnu karaļa kopvērtējuma līderi kļuva pēc piektā posma, nākamajos četros, kuros gan nebija lielu kalnu, vadību nosargājot.

Pašlaik 27 gadus vecajam Skujiņam šis ir pirmais Tour de France karjerā. Pērn viņš piedzīvoja debiju lielajās tūrēs, Vuelta a Espana izcīnot 123.vietu kopvērtējumā. Savu labāko rezultātu latvietis sasniedza 18.posmā, kurā piedalījās atrāvienā un izcīnīja 17.vietu.

Skujiņš maijā izcīnīja uzvaru vienā no UCI Pasaules tūrē iekļautā Kalifornijas velobrauciena posmiem, triumfējot šo sacensību kalnu karaļa vērtējumā. Tāpat viņš janvāra beigās uzvarēja UCI pirmās kategorijas velobraucienā Trofeo Lioseta Andratx, kas viņam bija vien otrās sacensības Trek-Segafredo komandā.

Skujiņš jūnijā tika kronēts par Latvijas čempionu individuālajā braucienā.

Pērn Tour de France triumfēja brits Kristofers Frūms, izcīnot savu ceturto titulu un trešo pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi