Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Federers Austrālijā nodrošina Šveices pusfinālu

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers pirmdien Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā ar 6-1, 7-5, 6-2 pārspēja Vācijas tenisistu Mišu Zverevu, kurš iepriekšējā kārtā izslēdza pasaules pirmo raketi Endiju Mareju.

Līdz ar to 17 Grand Slam titulu īpašnieks Federers pusfinālā tiksies ar planētas ceturto raketi un savu tautieti Stanu Vavrinku. Šī turnīra pusfinālu viņš sasniedzis jau trīspadsmito reizi karjerā, kas ir par piecām reizēm vairāk nekā atklātajā ērā iespējis jebkurš cits tenisists.

Federers maču iesāka iespaidīgi, uzvarot pirmos piecus geimus, turklāt divreiz laužot Zvereva servi. Šveicietis pirmo setu uzvarēja ar 6-1, bet otrajā setā cīņas bija līdzvērtīgāka. Zverevs ceturtajā geimā nobreikoja pretinieku, panākot 3-1. Taču nākamajā geimā Federers atbildēja ar to pašu. Turpinājumā tenisisti droši uzvarēja pie savām servēm, bet 11.geimā Federers "tīri" uzvarēja Vācijas tenisista servi. Nākamajā geimā Zverevs atspēlēja divas setbumbas, taču trešā viņam bija liktenīga, atnesot šveicietim uzvaru ar 7-5.

Trešā seta pirmajā geimā Zverevs saglāba savu servi, neļaujot šveicietim realizēt breikbumbu. Turpinājumā uzvarēja servētāji, bet piektajā geimā Federeram izdevās lauzt Vācijas tenisista servi. Krietni smagāks izvērtās septītais geims, kurā uzvarētājs tika noskaidrots pēc 25 izspēlēm. Federers geimu savā labā noslēdza ar sesto breikbumbu. Savukārt astotajā geimā Zverevs tika pie vienas breikbumbas, taču tā palika nerealizēta, bet Federers guva uzvaru ar 6-2 un iekļuva pusfinālā.

"Nebiju domājis, ka mana atgriešanās būs tika laba. Pirms izlozes Šveices žurnālistiem teicu, ka varbūt varēšu pārvarēt dažas kārtas, tikt ceturtajā kārtā vai ceturtdaļfinālā. Esmu apmierināts ar savu spēli. Nebiju domājis, ka tik labi sanāks. Man un Stanam pusfināls būs īpašs mačs," pēc dueļa teica Federers.

Patlaban 35 gadus vecais Federers, kurš iepriekšējo sezonu veselības problēmu dēļ noslēdza jau vasarā, šajā turnīrā izlikts vien ar 17.numuru, kas lika jau trešajā kārtā tikties ar čehu Tomāšu Berdihu, bet ceturtajā - japāni Kei Nišikori.

Četrus no saviem 17 Grand Slam tituliem Federers izcīnījis tieši Austrālijā, iepriekšējo reizi šeit uzvarot 2010.gadā. Nākamos sešus gadus viņš piecas reizes aizkļuva līdz pusfinālam, bet aizpērn apstājās turnīra trešajā kārtā.

Tikmēr Zverevs rangā atrodams 50.vietā, bet turnīra ceturtajā kārtā viņš izslēdza pasaules pirmo raketi Mareju. Šajā turnīrā piedalījās arī Mišas jaunākais brālis Aleksandrs. Ranga 24.numurs Aleksandrs Zverevs trešajā kārtā zaudēja Rafaelam Nadalam.

Pusfinālā Federeram stāsies pretī Vavrinka, kurš ceturtdaļfinālā ar 7-6 (7:2), 6-4, 6-3 apspēlēja francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Visa mača gaitā Vavrinkam bija tikai trīs breikbumbas un viņš tās visas realizēja, kamēr 2008.gada finālists Tsonga spēja izmantot tikai vienu no sešām.

"Nebija viegli spēlēt pret Tsongu, viņš ir ļoti stiprs. Spēlēt pusfinālā vienmēr ir patīkami. Ja jāspēlē pret Federeru, būs grūti kļūt par līdzjutēju favorītu, bet ceru, ka kāds atbalstīs arī mani," atzīmēja Vavrinka.

Vavrinka Grand Slam turnīra pusfinālā iekļuvis astoto reizi karjerā. Viņš ir trīskārtējs Grand Slam sacensību čempions, Melburnā vienīgo reizi triumfējot 2014.gadā.

Pārējos divos ceturtdaļfinālos titulētais Spānijas tenisists Rafaels Nadals tiksies ar kanādieti Milošu Raoniču, bet Beļģijas tenisists Dāvids Gofēns spēkosies ar bulgāru Grigoru Dimitrovu.

Tikmēr dāmu pusfinālā iekļuvušas divas amerikānietes Venusa Viljamsa un Koko Vandeveja.

36 gadus vecā sacensību 13.rakete Viljamsa ar 6-4, 7-6 (7:3) uzveica krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kura mačā pieļāva deviņas dubultkļūdas, ieskaitot, vienu uz mačbumbu. Viljamsa Melburnas turnīra pusfinālu sasniegusi pirmoreiz 14 gadu laikā.

"Es gribu iet tālāk un tikai par šo rezultātu neesmu laimīga," ambiciozi noskaņota ir septiņas reizes Grand Slam vienspēļu turnīros uzvarējusī veterāne. Līdz šim vienīgo reizi Austrālijas atklātā čempionāta finālā viņa sacentusies 2003.gadā, kad piekāpās savai jaunākajai māsai Serēnai.

Viņa ir vecākā tenisiste, kura sasniegusi Grand Slam pusfinālu, kopš 1994.gada Vimbldonas turnīra, kad to 37 gadu vecumā paveica Martina Navrātilova. Venusa Viljamsa tik tālu aizkļuva arī pērnā gada Vimbldonas turnīrā.

Tikmēr Vandeveja ar 6-4, 6-0 negaidīti pārliecinoši sagrāva sacensību septīto raketi Garvinji Mugurusu no Spānijas. Šobrīd WTA ranga 35.vietā esošā 25 gadus vecā Vandeveja kļuvusi par pirmo neizsēto tenisisti, kura kopš 2001.gada Vimbldonas turnīra sasniegusi Grand Slam sacensību pusfinālu.

Iepriekšējā kārtā Vandeveja apturēja WTA ranga līderi Angeliku Kerberi no Vācijas, bet tagad pret viņu neko nespēja izdarīt arī pērn Francijas atklātajā čempionātā triumfējusī Mugurusa, ciešot neveiksmi nepilnas pusotras stundas laikā.

"Šis nebija mans mūža sniegums. Nejutos lieliski un biju nervoza," teica Vandeveja, paužot, ka otrajā setā gan viņa bija kā "kravas vilciens".

"Es tiku pārsteigta, jo viņa spēlēja neticami. Trijās reizēs, kad iepriekš tikāmies, viņa nerādīja šo līmeni," pauda Mugurusa, kura trešajā kārtā uzveica Latvijas tenisisti Anastasiju Sevastovu.

Abas amerikānietes līdz šim savā starpā tikušās vien reizi, kad pērn maijā Romā uz māla seguma labāka bija Viljamsa.

Pārējie ceturtdaļfināli tiks izspēlēti trešdien - 35 gadus vecā Serēna Viljamsa sacentīsies ar Džoannu Kontu, bet 34 gadu slieksni sasniegusī Horvātijas sportiste Mirjana Lučiča-Baroni, kura iekļuvusi savā pirmajā "Grand Slam" ceturtdaļfinālā 18 gadu laikā, tiksies ar Karolīnu Plīškovu no Čehijas.

Ja Serēna Viljamsa triumfēs turnīrā, viņas kontā būs jau 23"Grand Slam" tituli, kas atklātajā ērā būtu vēl nebijis sasniegums. Tāpat tādā gadījumā viņa atgrieztos WTA ranga līderes godā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi