Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Nadals grandu cīņā sasniedz Austrālijas atklātā čempionāta pusfinālu

Četrpadsmitkārtējais Grand Slam turnīru uzvarētājas Rafaels Nadals trešdien Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā ar 6-4, 7-6 (9:7), 6-4 pārspēja Milošu Raoniču.

Nadals Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis vienu reizi - 2008.gadā. Pēc tam viņš divreiz spēlēja finālā, taču atkārtoti titulu neieguva.

Iepriekšējo reizi kāda Grand Slam turnīra pusfinālu Nadals sasniedza 2014.gadā Francijas atklātajā čempionātā. Togad Francijā viņš tika kronēts par čempionu, izcīnot savu līdz šim pēdējo Grand Slam titulu karjerā.

Pirmajos sešos geimos uzvarēja servētāji, turklāt piektajā geimā Raoničs atspēlēja vienu breikbumbu. Savukārt septītajā geimā Nadals nobreikoja pretinieka servi, kas nākamajā geimā ļāva panākt jau 5-3. Arī nākamajos divos geimos Nadals un Raoničs uzvarēja savas serves, tādējādi setu ar 6-4 vinnēja spānis.

Otrā seta otrajā geimā Nadals atspēlēja Raoniča breikbumbu un sets turpinājās ar nosargātām servēm. Pie rezultāta 3-2 Raoničs paņēma medicīnisko pārtraukumu, bet viņš varēja turpināt spēli. Kanādietis desmitajā geimā tika pie trim setbumbām, taču nevienu no tām neizmantoja. Rezultāta tablo pēc 12 geimiem vēstīja 6-6, līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Tajā Raoničs tika pie vēl trim setmbumbām, taču arī šīs Nadals atspēlēja un guva uzvaru ar 9:7.

Trešajā setā būtiski pavērsieni nebija, bet seta nogalē Nadals desmitajā geimā "tīri" nobreikoja sagurušo Raoniču un iekļuva pusfinālā.

"Izbaudu mirkli. Cīnījos un ticēju, tāpat kā vienmēr esmu to darījis savas karjeras laikā. Milošs ir ļoti smags pretinieks. Pirms divām nedēļām Brisbenā es viņam zaudēju ļoti sīvā cīņā. Zināju, ka šajā spēlē būs ļoti grūti brīži, jo īpaši spēlējot pret vienu no labākajiem servētājiem. Pats biju koncentrējies uz savu servi. Vienmēr ir kāda nedrošība, bet tā liek strādāt daudz rūpīgāk," pēc mača teica Nadals.

Nadals šajā turnīrā izlikts ar devīto numuru, bet Raoničs ar trešo, šādas pašas pozīcijas ieņemot arī ATP rangā. Turnīrā zaudējumus cietuši arī planētas pirmā rakete Endijs Marejs un ATP ranga vicelīderis Novaks Džokovičs, līdz ar to pirmo reizi kopš 2003.gada visi pirmie trīs numuri palikuši ārpus pusfināla.

Pusfinālā Nadalam stāsies pretī ar 15.numuru izliktais bulgārs Grigors Dimitrovs, kurš ceturtdaļfinālā samērā droši ar 6-3, 6-2, 6-4 uzveica Dāvidu Gofēnu no Beļģijas. Viņš Grand Slam pusfinālu sasniedzis otro reizi karjerā, sekojot dalībai Vimbldonas turnīra labāko četriniekā pirms trim gadiem.

Arī Dimitrovs gada sākumā triumfēja turnīrā Brisbenā, līdz ar to tagad viņš uzvarējis jau desmit mačos pēc kārtas, atkārtojot savas karjeras labāko rezultātu. Arī 2014.gadā šāda sērija noslēdzās ar zaudējumu Grand Slam pusfinālā.

"Pirmais sets bija ļoti nervozs. Jutu, ka varu spēlēt labi, tomēr to nedarīju," pauda Dimitrovs. "Sākotnēji biju pasīvs, tomēr ar katru izspēli jutos arvien labāk."

Tikmēr Gofēns pretendēja uz kļūšanu par pirmo beļģi, kurš iekļuvis Grand Slam pusfinālā, kopš 2002.gada, kad Vimbldonas labāko četriniekā spēlēja Ksavjē Maliss.

Savukārt otrajā pusfināla pārī gaidāms Šveices zvaigžņu Stana Vavrinkas un Rodžera Federera duelis.

Dāmu turnīrā finālu sasniegušas veterānes Mirjana Lučiča-Baroni un Serēna Viljamsa.

Īpašas ievērības cienīgs ir horvātietes Lučičas-Baroni sasniegums, kura trešdien ceturtdaļfinālā ar 6-4, 3-6, 6-4 uzveica sacensību piekto raketi Karolīnu Plīškovu no Čehijas. 34 gadus vecā sportiste tik tālu Grand Slam turnīrā aizkļuvusi pirmoreiz kopš 1999.gada, kad kā pusaudze spēlēja Vimbldonas sacensību labāko četriniekā.

"Esmu pateicīga, ka man izdevās pabeigt šo spēli. Cīņas vidū man spēcīgi sāka sāpēt kāja," teica horvātiete. "Vēlos palikt mierīga un fokusēta, parādot labu sniegumu arī rīt."

Plīškova pērn spēlēja ASV atklātā čempionāta finālā, bet šogad pirms šī turnīra čehiete triumfēja Brisbenas WTA Premier sērijas sacensībās, līdz ar to pret Lučiču-Baroni viņa piedzīvoja pirmo neveiksmi šogad.

"Nav viegli spēlēt nākamajā Grand Slam turnīrā pēc fināla sasniegšanas. Šoreiz biju favorīte katrā mačā un tas nav viegli," pauda Plīškova.

LETA jau vēstīja, ka sacensību trešajā kārtā sestdien Plīškova atspēlēja divu breiku deficītu trešajā setā un ļoti smagā cīņā pieveica Latvijas sportisti Aļonu Ostapenko.

Pusfinālā Lučiča-Baroni spēkosies ar amerikāņu veterāni Serēnu Viljamsu, kura joprojām cer jau pēc šī turnīra atgriezties WTA ranga līderes godā. Trešdien seškārtējā sacensību čempione ar 6-2, 6-3 pārspēja britu tenisisti Džoannu Kontu.

"Viņa spēlēja ļoti labi. Viņa noteikti ir nākotnes čempione," pēc turnīra amerikāniete slavēja sacensību devīto raketi Kontu, kura pērn spēlēja šī turnīra pusfinālā.

Jau pēc divām nedēļām Konta Tallinā palīdzēs Lielbritānijas izlasei Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, kur būs jāspēkojas vienā apakšgrupā arī ar Latviju.

Savukārt Serēna Viljamsa pamanījusies iekļūt jau desmitajā Grand Slam pusfinālā pēc kārtas. Viņa tik tālu tikusi ikvienā augstākā līmeņa turnīrā kopš 2014.gada ASV atklātā čempionāta.

Ja Serēna Viljamsa triumfēs šajā turnīrā, viņa iegūs 23. Grand Slam vienspēļu titulu, apsteidzot Štefijai Grāfai piederošo atklātās ēras titulu.

Tāpat, ja amerikāniete triumfēs šajā turnīrā, viņa atgriezīsies WTA ranga līderes godā, jo vāciete Angelika Kerbere, kura sacensībās triumfēja pērn, šoreiz Melburnā apstājās astotdaļfinālā.

Otrajā pusfināla pārī savā starpā tiksies divas amerikānietes - vēl viena veterāne Venusa Viljamsa sacentīsies ar Koko Vandeveju. Pirmoreiz Grand Slam pusfinālā Venusa Viljamsa spēlēja vēl 1997.gadā, Serēna Viljamsa un Lučiča-Baroni to paveica 1999.gadā, bet Vandeveja būs šāda līmeņa spēļu debitante.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi