Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala
Mamma un trenere Jeļena Jakovļeva: Aļona tenisu neuztver kā darbu, viņa šo spēli bauda

Ostapenko mamma un trenere: Ja Aļona atgriezīs koncentrēšanos, rezultāti neizpaliks

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko aizvadīto sezonu līdz pat tās finišam nevarēja dēvēt par veiksmīgu, tomēr noslēgumā sasniedza divus finālus pēc kārtas, tiekot arīdzan pie pirmā titula divu gadu laikā. Sporta Avīze novembra numurā meklē iemeslus Aļonas nestabilajai spēlei, tostarp runājot ar viņas māti un treneri vienā personā Jeļenu Jakovļevu.

Plaukstas locītavas traumas dēļ tika ievērojami ietekmēts Ostapenko sagatavošanās posms šai sezonai, uz ko norāda arī trenere. "Trauma ļoti ietekmēja gan sagatavošanās posmu, gan sezonas sākumu. Viņa savainojumu guva augusta beigās, bet vēl divus mēnešus piedalījās spēlēs. Tikai pēc tam, kad veicām padziļinātas pārbaudes, noskaidrojās, cik trauma patiesībā ir nopietna. Rokai 10. decembrī veica zāļu injekcijas un tika noteikts, ka līdz martam nedrīkst dienā trenēties ilgāk par pusotru stundu. Pa šiem mēnešiem, protams, pārliecība pazuda. Trenēties ar pilnu jaudu nevarēja, līdz ar to samazinājās treniņos veiktais apjoms, kas tieši atsaucās uz sniegumu laukumā. Lai pilnvērtīgi sagatavotos, nepieciešamas aptuveni sešas, septiņas nedēļas, kuru mums nebija. Vien tagad varam redzēt, ka Aļona atgūstas."

Atzīstami Latvijas otrā rakete sevi parādīja dubultspēlēs. Vimbldonas čempionātā Aļona kopā ar zviedru Robinu Lindstedu aizspēlējās līdz par jaukto dubultspēļu finālam.

"Aļona tenisu neuztver kā darbu, viņa šo spēli bauda. Viņai vienmēr paticis spēlēt arī dubultspēles. Tajās nav tāda spiediena kā vienspēlēs. Ja tur neiet tik labi, nenāk reitinga punkti un tiek zaudētas pozīcijas rangā, gribot negribot sāk parādīties spiediens, kas ietekmē spēli," zina teikt J. Jakovļeva.

Sezonas pēdējos divos turnīros, kuros abos tika sasniegts fināls, ar Ostapenko strādāja bijusī Francijas tenisiste Mariona Bartoli. "Šobrīd mums ir vairākas kandidatūras galvenā trenera postenim, kuras mēs vēlētos redzēt savā komandā. Runājot par  Bartoli, viņai ir ļoti labas attiecības ar Aļonu. Liels pluss ir tas, ka viņa pati ir ļoti pieredzējusi un daudz sasniegusi kā spēlētāja," Sporta Avīzei norāda trenere, gan piebilstot, ka Bartolī daudz laika aizņem arī komentētājas darbs Eurosport kanālā.

Mammai un trenerei ir arī recepte, kas palīdzētu Aļonai atgriezties virsotnēs. ""Nepieciešams atgriezt koncentrēšanās spējas iepriekšējā līmenī, bet tas ir atkarīgs no treniņu darba. Ja viņa trenējas sešas, septiņas stundas dienā, uz laukuma koncentrēšanos spēj noturēt divas, trīs stundas, savukārt, ja ikdienā treniņos var pavadīt tikai pusotru stundu, tad arī koncentrēšanos spēlē viņa var noturēt tikai trīsdesmit vai četrdesmit minūtes," stāsta viņa. "Ja viņa to atgūs, rezultāti neizpaliks. Pēdējos divos gados dažādu iemeslu dēļ starpsezonā nav sanācis veltīt pietiekami daudz laika treniņiem. Pērn tas bija savainojuma dēļ, bet vēl pirms gada uz French Open uzvaras rēķina nācās apmeklēt pārāk daudz publisko pasākumu. Šobrīd ar veselību, paldies Dievam, viss ir kārtībā un arī pārliecība par saviem spēkiem sāk atgriezties. Cerēsim, ka rezultāti ies tikai uz augšu."


Visu rakstu lasiet žurnāla Sporta Avīze novembra numurā! Ja vēlaties žurnāla saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!

Top komentāri

Atgrriezīs?
A
Ar šķērēm, vai? "Dienas" žurnālisti nevar apgūt latviešu literāro valodu - neparko!!!
prieks
p
Netéréjiet laiku un netaisiet vinjai smadzenju tomográfiju. Uzzinot diogonozi, spéles kvalitáte neizmainísies. Var izmainíties attitude pret to, ko dara, tachu rezultátas bús same. Ljaujiet vinjai izdzívot savu "princeses" sapni, jo karaliene vinja bija tikai "uz vienu nakti". Un arí par to vinjai PALDIES!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi