Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ostapenko sasniedz prestižā Dohas WTA turnīra dubultspēļu pusfinālu

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko duetā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski piektdien iekļuva Dohas WTA Premier sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālā.

Ceturtdaļfināla cīņā Ostapenko un Dabrovski ar 6-3, 6-4 bija pārākas pār serbieti Aleksandru Kruniču un ukrainieti Katerinu Bondarenko.

Ja pirmajā setā bija tikai trīs breiki, Latvijas un Kanādas tenisistēm šo spēles posmu noslēdzot ar breika pārsvaru, otrajā setā tikai trijos geimos uzvarēja servētājas, noslēdzošajā, desmitajā, geimā Ostapenko ar Dabrovski arī atspēlējot trīs breikbumbas.

Par iekļūšanu pusfinālā Ostapenko nopelnījusi 350 WTA dubultspēļu ranga punktus, kas viņai nākamnedēļ ļaus atgriezties pāru ranga piecdesmitniekā. Šobrīd dubultspēlēs Ostapenko ir 55.pozīcijā, kamēr Dabrovski ieņem augsto, 11.vietu.

Pusfinālā Ostapenko un Dabrovski spēkosies ar čehietēm Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirmajā kārtā Latvijas un Kanādas duets ar rezultātu 4-6, 6-1, 10:8 pārspēja Čehijā dzimušo ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 42 gadus veco čehieti Kvetu Peshki, bet otrās kārtas cīņā viņas pirmajā setā bija vadībā ar 3-0 pret Luciji Safāržovu un Barboru Strīcovu, kad čehietes pēc nospēlētām 11 minūtēm dueli neturpināja.

Kā vēstīts, vienspēļu turnīrā planētas sestā rakete Ostapenko trešdien otrajā kārtā ar rezultātu 1-6, 3-6 zaudēja rumānietei Mihaelai Buzernesku.

Savukārt Anastasija Sevastova ceturtdien trešajā kārtā jeb astotdaļfinālā ar rezultātu 4-6, 3-6 zaudēja planētas otrajai raketei Simona Halepai no Rumānijas.

Vien pagājušajā sestdienā Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Sevastova veiksmīgi noslēdza dalību Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā un tālāk devās uz Dohu. Ja Tallinā turnīrs risinājās hallē, Dohā tas notiek ārā un lielā siltumā.

Šogad Dohas turnīram atkal ir "Premier 5" kategorija, kas ir trešā augstākā, atpaliekot vien no četriem "Grand Slam" un četriem "Premier Mandatory" turnīriem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi