Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Šarapova gandarīta par uzvaru pār Ostapenko

Krievijas tenisa zvaigzne Marija Šarapova ir gandarīta par uzvaru pār Latvijas pirmo raketi Aļonu Ostapenko.

Jau ziņojām, ka Ostapenko piektdien prestižā Romas WTA "Premier" vienspēļu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 7-6 (8:6), 4-6, 5-7 zaudēja titulētajai Šarapovai.

Pēc vairāk nekā trīs stundu cīņas Šarapova bija iepriecināta par uzvaru un neslēpa smaidu.

"Vienmēr ir patīkami uz labas nots noslēgt maču, kurā ir kāpumi un kritumi. Esmu gandarīta par savu sniegumu pret ļoti augstas kvalitātes tenisisti. Bija par ko pasmaidīt," preses konferencē teica Šarapova.

Krievijas tenisiste pauda, ka viņai bijušas problēmas ar otrās serves atgriešanu.

"Biju pārliecināta, ka, ja palikšu spēlē un nedaudz izdarīšu spiedienu uz viņu, tad man būs iespējas. Viņai ir nedaudz netradicionāls spēles stils. Es nebiju tika ātrā un veikla, līdz ar to mača gaitā vairākas reizes nonācu nepatīkamā situācijā," atcerējās Šarapova.

Šarapova nesen atsāka sadarbību ar treneri Tūmasu Hēgstedu, kurš palīdzējis uzlabot viņas sniegumu.

"Ir bijušas daudzas labas lietas, kuras viņš palīdzējis atgūt manā spēlē. Ļoti cienu viņu kā treneri, kurš WTA tūrē ir viens no labākajiem. Man patīk viņa darba ētika. Esam viens no otra daudz iemācījušies," stāstīja Šarapova.

Krievijas tenisiste karjeras laikā izcīnījusi piecus "Grand Slam" titulus, pirmo no tiem gūstot 2004.gadā Vimbldonā 17 gadu vecuma. Viņa labprāt redzētu vēl kādu tik jaunu tenisisti uzvaram "Grand Slam" turnīrā.

"Balstoties uz faktiem, sen tā nav bijis. Šādas jauno tenisistu pārsteidzošas uzvaras sniedz svaigu vēsmu WTA tūrē. Labprāt redzētu vēl tādas uzvaras, tas tenisu padarītu interesantāku," atzīmēja 31 gadu vecā Šarapova.

Tāpat viņa pauda atbalstu ierosinājumam, ka tenisistēm, kuras atgriežas no grūtniecības, turnīros jābūt izliktām, ņemot vērā viņu vietu WTA rangā pirms aiziešanas dekrētā. Piemēram, titulētajai Serēnai Viljamsai turnīros pēc kļūšanas ar māmiņu neizsētās tenisistes statusa dēļ jau pirmajās kārtās var nākties spēkoties ar pašām spēcīgākajām sāncensēm.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 190 WTA ranga punktus. Jeļinai Svitoļinai neaizstāvot pērn izcīnīto Romas WTA "Premier" turnīra titulu, Ostapenko nākamajā nedēļā debitēs ranga pirmajā četriniekā.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma un ar pirmo numuru tajā izlikta planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas. Pēc tam notiks divi turnīri Nirnbergā un Strasbūrā, kam sekos Francijas atklātais čempionāts, kurā Ostapenko būs jāaizstāv pērn izcīnītais tituls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi