Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova pret WTA ranga 290.numuru par vietu Roland Garros astotdaļfinālā

Latvijas labākā tenisiste Anastasija Sevastova šodien Parīzē, kur norisinās Francijas atklātais čempionāts, dāmu vienspēļu trešās kārtas spēlē tiekas ar Horvātijas tenisisti Petru Martiču. Cīņa Sjūzijas Lenglēnas vārdā nosauktajā kortā, kurš pēc nozīmes ir otrs svarīgākais, sāksies aptuveni plkst.18 pēc Latvijas laika. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nav tikušās.

Latvijas tenisiste, kura turnīrā ir izlikta ar 17.numuru, bet WTA pasaules rangā ir divas pozīcijas zemāk, turnīru sāka otrdien, kad ar 6-2, 6-4 droši uzvarēja ranga 71.vietā esošo vācieti Anniku Beku, bet otrajā kārtā ceturtdien ar 6-3, 6-0 sagrāva 2014.gada Vimbldonas turnīra finālisti Eižēniju Bušāru no Kanādas, kura rangā ir 57.pozīcijā.

Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova ir nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Tikmēr Martiča, kura šobrīd rangā ir tikai 290.vietā, pirmajā kārtā ar 6-2, 7-5 uzveica Katerinu Bondarenko no Ukrainas, bet otrās kārtas cīņā ar 3-6, 6-3, 6-1 negaidīti pārspēja turnīrā ar 12.numuru izlikto amerikānieti Medisonu Kīzu, svinot karjerā vien sesto panākumu pret TOP20 spēlētāju.

Sevastova trešo reizi karjerā centīsies iekļūt Grand Slam turnīra astotdaļfinālā. Pērn ASV atklātajā čempionātā viņa tika līdz ceturtdaļfinālam, kas ir Latvijas sportistes labākais sasniegums karjerā, bet 2011.gadā spēlēja Austrālijas atklātā čempionāta ceturtajā kārtā.

Piektdien sacensību ceturto kārtu sasniedza šī brīža Latvijas dāmu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko, kura nekad tik tālu Grand Slam turnīros nav tikusi. Ostapenko piektdien ar 6-1, 6-4 sagrāva Ļesju Curenko no Ukrainas, bet nākamajā spēlē tiksies ar austrālieti Samantu Stosuru.

Neveiksmīgāk abas Latvijas tenisistes startēja dāmu dubultspēlēs, zaudējot pirmās kārtas mačos, kamēr Ostapenko cieta neveiksmi ar jauktajā dubultspēlē.

Savukārt vīru vienspēļu turnīrā, Ernests Gulbis pirmajā kārtā pirmdien ar 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam. Gulbis ATP rangā ir vien 230.pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc nedaudz vairāk kā nedēļas viņš pasaules rangā atkritīs uz sesto simtu, zaudējot valsts pirmās raketes godu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi