Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Sevastova Toronto WTA Premier turnīra otrajā kārtā spēkojas ar japānieti Osaku

Savu labāko sezonu aizvadošā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova šodien prestižā Toronto WTA Premier sērijas turnīra otrajā kārtā tiekas ar japānieti Naomi Osaku, kura turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

Sevastovas un Osakas mačs būs trešais pēc nozīmes trešajā kortā un, visticamāk, nesāksies ātrāk par plkst.21 pēc Latvijas laika.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle.

Sevastova, kura WTA rangā ieņem savu rekordaugsto 16.vietu, pirmās kārtas cīņā ar 6-1, 4-6, 6-3 uzveica ranga 34.numuru Lorēnu Deivisu no ASV. Savukārt Osaka, kura rangā atrodama 50.pozīcijā, turnīru sāka no kvalifikācijas, kur tika pie diviem panākumiem, tikmēr pirmajā kārtā viņa bija vadībā ar 6-1, 4-1 pret anglieti Heteri Vatsoni (WTA 71.), kura pēc tam savainojuma dēļ maču neturpināja.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnīja 60 WTA ranga punktus.

Sevastovas un Osakas dueļa uzvarētāja trešajā kārtā tiksies ar pasaules ranga šā brīža līderes čehietes Karolīnas Plīškovas un krievietes Anastasijas Pavļučenkovas (WTA 19.) cīņas veiksminieci.

Patlaban 19 gadus vecā Osaka pērn oktobrī pasaules rangā pakāpās uz 40.vietu, kas joprojām ir viņas rekords. Šo gadu japāniete sāka ar ceturtdaļfināla sasniegšanu Oklendas WTA International turnīrā, bet trešo kārtu sasniedza arī prestižajos Indianvelsas un Čārlstonas Premier kategorijas turnīros.

Tiesa, labākais šīs sezonas turnīrs Osakai bija Vimbldonas čempionāts, kurā viņa tika līdz trešajai kārtai. Zīmīgi, ka karjeras laikā viņa trešo kārtu sasniegusi visos Grand Slam turnīros, jo pērn to iespēja arī Austrālijas, Francijas un ASV atklātajos čempionātos.

Pērn Parīzē Francijas atklātā čempionāta pirmajā kārtā viņa ar 6-4, 7-5 uzvarēja Aļonu Ostapenko, kura jau šogad kļuva par šī turnīra čempioni.

Osaka līdzšinējā karjerā WTA raudzes turnīru titulus nav ieguvusi.

Tikmēr Sevastova, kura turnīrā Toronto izlikta ar 15.numuru, pēc zaudējuma Vimbldonas otrajā kārtā Bukarestes un Bostades WTA International turnīros aizkļuva līdz ceturtdaļfināliem.

Sevastova aizvada veiksmīgāko sezonu karjerā un pēdējos četros mēnešos tikai reizi apstājusies kāda turnīra pirmajā kārtā. Jūnija beigās viņa triumfēja Maljorkas WTA sacensībās, tiekot pie otrā šāda līmeņa titula karjerā.

Sevastova Rogers Cup turnīrā spēlēja arī 2011.gadā, apstājoties kvalifikācijas pirmajā kārtā, kamēr Osaka līdzīgu neveiksmi šajā turnīrā, kas notika Monreālā, piedzīvoja pērn.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Toronto vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, taču ranga 12.rakete pirmajā kārā sīvā cīņā ar 6-1, 6-7 (2:7), 6-7 (5:7) zaudēja ASV tenisistei Varvarai Ļepčenko (WTA 68.), kuras treneris ir latvietis Krišjānis Stabiņš.

Ostapenko vēl turpina dalību dubultspēļu turnīrā, kur kopā ar kanādieti Gabrielu Dabrovski ir sasniegusi otro kārtu, kur viņs gaida duelis ar vācieti Jūliju Gērgesu un ukrainieti Olgu Savčuku. Šis mačs, visticamāk, notiks ceturtdien.

Dubultspēlēs bija plānots startēt arī Sevastovai, taču viņas pāriniece Ana Konjuha no Horvātijas saslima un no turnīra izstājās.

Rogers Cup turnīrs notiek uz cietā seguma un šogad ar pirmo numuru izlikta WAT ranga līdere čehiete Karolīna Plīškova, kurai pirmā kārta bija brīva. Pērn turnīra triumfēja rumāniete Simona Halepa, kurai šogad ticis otrais numurs.

Sacensībām Toronto ir Premier 5 kategorija, kas ir trešā aiz Grand Slam un Premier Mandatory līmeņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi