Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Ostapenko (att.) svētdien pārī ar polieti Alicju Rosolsku uzvarēja Sanktpēterburgas turnīra dubultspēļu sacensībās

Sevastova un Ostapenko WTA rangā zaudējušas divas pozīcijas

Jaunākajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, kritumus piedzīvojušas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko, kurai gan dubultspēlēs izdevies sasniegt jaunu rekordu.

Latvijas pirmā rakete vienspēlēs gan joprojām ir Sevastova, kura atkāpusies par divām vietām un tagad ieņem 34.pozīciju, bet uzreiz aiz viņas ir Ostapenko, kura arī atkāpusies par divām vietām.

Aizvadītajā nedēļā Sevastova cieta zaudējumu Taipejas WTA International sērijas turnīra otrajā kārtā, kamēr Ostapenko piedzīvoja neveiksmi līmeni prestižākā Sanktpēterburgas WTA Premier turnīra pirmajā kārtā.

Iepriekšējā nedēļā sasniegtā 33.vieta ir Ostapenko karjeras rekords WTA vienspēļu rangā.

Abas Latvijas vadošās tenisistes janvārī spēja aizkļūt līdz sezonas pirmā Grand Slam turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta - trešajai kārtai.

Tikmēr Latvijas trešā rakete joprojām ir Diāna Marcinkēviča, kura veikusi vienas vietas kāpumu un pašlaik atrodas 307.pozīcijā, kamēr Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe atrodas 1137.vietā.

Savukārt pasaules ranga līderes godu saglabājusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa, kura nesen uzvarēja Austrālijas atklātajā čempionātā un no pirmās vietas gāza vācieti Angeliku Kerberi.

Austrālijā Viljamsa ieguva savu 23. Grand Slam titulu karjerā, kas ir jauns atklātās ēras rekords. Visu laiku Grand Slam tituliem bagātākā tenisiste ir austrāliete Margareta Kurta, kura savulaik izcīnīja 24 šādus titulus.

Otro vietu WTA rangā ieņem Kerbere, kura Viljamsu no planētas pirmās raketes goda gāza pēc pērn septembrī uzvarēta ASV atklātā čempionāta.

Savukārt pasaules ranga trešajā vietā ir čehiete Karolīna Plīškova, bet viņai seko rumāniete Simona Halepa un Dominika Cibulkova no Slovākijas. Sesto pozīciju joprojām ieņem Agņeška Radvaņska no Polijas, kam seko spāniete Garvinje Mugurusa un krieviete Svetlana Kuzņecova. Savukārt pirmo desmitnieku noslēdz amerikāniete Medisona Kīza un Lielbritānijas tenisiste Džoanna Konta.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Francijas tenisiste Kristīna Mladenoviča svētdien triumfēja Sanktpēterburgas WTA Premier sērijas turnīrā, kamēr ukrainiete Jeļina Svitoļina bija labākā Taipejas WTA International sacensībās.

Sanktpēterburgas turnīra finālā Mladenoviča, kura WTA rangā tagad veikusi 20 vietu kāpumu un ieņem 31.pozīciju, ar 6-2, 6-7 (3:7), 6-4 pārspēja Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu, tādējādi izcīnot savu pirmo WTA vienspēļu titulu karjerā.

Tikmēr Taipejas WTA International turnīrā uzvarēja ar pirmo numuru izliktā Svitoļina, kura pasaules rangā ieņem 13.vietu. Ukrainiete finālā ar 6-3, 6-2 pārspēja ķīnieti Šuai Penu. Svitoļina izcīnīja savu piekto WTA titulu karjerā.

Savukārt Ostapenko svētdien pārī ar polieti Alicju Rosolsku uzvarēja Sanktpēterburgas turnīra dubultspēļu sacensībās, finālā ar 3-6, 6-2, 10:5 pārspējot sacensību otro numuru šveicieti Kseniju Knollu un horvātieti Daniju Juraku. Šis bija Latvijas pārstāves pirmais WTA raudzes tituls gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Panākums Sanktpēterburgā Ostapenko ļāvis sasniegt arī jaunu karjeras rekordu dubultspēļu rangā. Jau pirms nedēļas viņa, ieņemot 93.vietu, bija vēl nebijušos augstumos, taču tagad pakāpusies jau uz 67.pozīciju.

No savas karjeras rekorda dubultspēlē par vienu vietu atkāpusies Sevastova, kura tagad ieņem 132.pozīciju, bet Marcinkēviča ieņem 197.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi