Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Marhele un mājinieks Jurkevičs triumfē Daugavpils pusmaratonā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpilī notika Bigbank Skrien Latvija seriāla 3.posms. Organizatori, veidojot trasi bija padomājuši par to, lai tā būtu interesanta kā dalībniekiem, tā skatītājiem, un būtu arī gana ātra. Abas ieceres tika realizētas, jo skrējēji ne tikai novērtēja Daugavpils arhitektūru, bet arī uzrādīja daudzus personiskos rekordus, informē organizatori.

Daugavpilī bija ieradušās mūsu olimpietes Ilona Marhele un Agnese Pastare, kā arī mūsu garo distanču skriešanas līderi - Renārs Roze un Dmitrijs Serjogins.

Sacensību atklāšanu pagodināja jaunievēlētā Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča, kura noskrēja arī simbolisko apli kopā ar bērnu grupā startējošajiem.

Pirmie trasē devās 5 km skriešanas distancē startējošie un nūjotāji. Vīru konkurencē pusdistanci līdzīgi skrēja Dmitrijs Serjogins un Jānis Razgalis. Apmēram kilometru pirms finiša Serjogins strauji kāpināja tempu un lepnā vientulībā svinēja uzvaru ar rezultātu 16 minūtes un 45 sekundes. Dāmu konkurencē uzvarēja Gundega Heidingere, otrā olimpiete Agnese Pastare, trešā - Elēna Miezava.

Pusmaratona distance tika gaidīta, jo tajā startu bija pieteicis daugavpilietis Dmitrijs Jurkevičs, kurš nepievīla mājinieku cerības un kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Otrais šoreiz Jānis Girgensons, bet trešais Kristaps Vējš-Āboliņš.

Dāmām pusmaratona distancē uzvarēja mūsu olimpiete Ilona Marhele, otrajā vietā atstājot Anitu Kažemāku, bet trešajā - Leldi Neimandi.

Bigbank Skrien Latvija Daugavpils posmā balvas tika tika sadalītas vairāk nekā 25 kategorijās.

Bērnu distancēs uzvarēja Alisa Kirčenko (SB1), Markuss Skadiņš (VB1), Annika Zalīte (SB2), Hermanis Valtass (VB2), Loreta Zālīte (SB3), Valters Malta (VB3), Amanda Valtasa (SB4) un Valters Pūdžs (VB4).

Aktīvas bija arī Daugavpils skolas un bērnudārzi: vairāk nekā 100 dalībnieku bija no Daugavpils 12. vidusskolas; aktīvākā pirmsskolas izglītības iestāde bija Daugavpils 32. pirmskolas izglītības iestāde Mārīte. Aktīvākais uzņēmums ar 33 dalībniekiem, kuru kopējās veiktās distances garums bija 181.5 km, bija SIA Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums.

Nākošais Bigbank Skrien Latvija posms notiks Kurzemē – Piedzīvojuma parka pusmaratons Ventspilī – 16.-17.jūnijā.

Sacensību rezultātus iespējams aplūkot www.sportlat.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi