Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Olimpietim Žolnerovičam otrā vieta Tallinas pusmaratonā

Riodežaneiro olimpisko spēļu dalībniece Ilona Marhele svētdien izcīnīja septīto vietu Minskas pusmaratonā, turklāt lieli skriešanas svētki nedēļas nogalē risinājās arī visu trīs Baltijas valstu galvaspilsētās. Tallinas maratona ietvaros notikušajās pusmaratona sacensībās otro vietu guva viens no Latvijas labākajiem skrējējiem Valērijs Žolnerovičs.

Sacensībās Minskā Marhele finišēja pēc stundas, 18 minūtēm un 20 sekundēm, par četrām ar pusi minūtēm atpaliekot no uzvaru guvušās mājinieces Ļudmilas Ļahovičas.

"Skrējās vienkārši briesmīgi," pēc sacensībām pauda Marhele. "Konkurence bija laba, sākums cerīgs, biju domājusi finišēt apmēram divas minūtes ātrāk. Lēnām tuvojos sestajai vietai, bet mazliet pietrūka."

"Jā, trase ir ļoti grūta, bet visiem vienādi grūta, un parasti man tādās "neideālās" skrienas," sarūgtinājumu pauda latviete.

Kopā Minskā pusmaratonā skrēja vairāk nekā 2000 dalībnieki, labākajam no latviešu vīriem esot Guntim Grīnvaldam, kurš finišēja pēc stundas, 22 minūtēm un 45 sekundēm. Kopējās ieskaites simtniekā iekļuva arī Toms Kaufmanis.

Vēl 5,5 kilometros devīto vietu guva Andrejs Bānis (19 minūtes un 47 sekundes), bet 10,55 kilometros 26.vietu izcīnīja Aksels Blanks (40 minūtes un 16 sekundes).

Dažādās distancēs uz starta izgāja gandrīz 30 000 skrējēji no aptuveni 50 valstīm, apgalvo organizatori, kaut publiski pieejamajos rezultātos ir nepilnu 6000 skrējēju uzvārdi.

Dāmām 13.vietā bija Lietuvā dzīvojošā Madara Baltuša, kura distanci noslēdza trijās stundās, 37 minūtēs un 54 sekundēs.

Tāpat Viļņā pusmaratona ieskaitē piekto vietu starp dāmām izcīnīja Klinta Lauska, distanci veicot stundā, 31 minūtē un 15 sekundēs, bet 4,2 kilometru distancē pieminēšanas vērta ir Ivetas Eglijas 16.vieta dāmu vidū ar laiku 19 minūtes un 37 sekundes.

Tallinas maratonā latviešu rezultāti bija pieticīgāki. Šeit starp vīriem labākais bija Māris Gūtmanis, kuram finišs pēc trim stundām, septiņām minūtēm un 44 sekundēm deva 124.vietu, bet labākā no dāmām bija Arta Seile, finišu sasniedzot trijās stundās, 41 minūtē un 15 sekundēs, šajā ieskaitē ļaujot būt 66.pozīcijā.

Tomēr šeit pusmaratonā otro vietu izcīnīja Latvijas olimpietis Žolnerovičs, kurš finišēja pēc stundas, piecām minūtēm un 38 sekundēm, par 54 sekundēm atpaliekot no kenijieša Bernarda Korira.

Tāpat šeit sesto vietu guva Jānis Višķers, bet 15.vietu izcīnīja Uldis Briedis. Tikmēr starp dāmām labākā no latvietēm bija Ieva Strause.

Vēl Tallinā 11.vietu desmit kilometru skrējienā guva Mārtiņš Auziņš, kurš noskrēja 35 minūtēs un desmit sekundēs, bet starp dāmām labāko rezultātu sasniedza Anita Reitere.

Tallinā maratonā garākajā distancē finišēja 1779 sportisti, kamēr Viļņā - 743 skrējēji.

Tikmēr Rīgā sestdien un svētdien sportisti pulcējās uz rudens skrējienu We Run Riga, kas pirmoreiz risinājās pilsētas centrā un pulcēja vairāk nekā 9000 dalībnieku.

Šeit piecu kilometru distancē sestdien ar rezultātu 14 minūtes un 41 sekunde uzvarēja Reinis Hartmanis, kuram piecas sekundes zaudēja Artūrs Niklāvs Medveds, bet trešais bija Jānis Mežiels.

Tikmēr desmit kilometros svētdien labākais bija Dmitrijs Jurkevičs (32 minūtes un 16 sekundes), kuram sekoja Mežiels un Kristaps Vējš, bet pusmaratona distanci visātrāk pieveica Jānis Girgensons (stunda, astoņas minūtes un 11 sekundes), apsteidzot Dmitriju Serjoginu un Kristapu Kaimiņu.

Dāmām piecos kilometros uzvarēja Karīna Helmane-Soročenkova, desmit kilometru distancē ātrākā bija Gundega Heidingere, bet pusmaratonā - Daiga Grickus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi