Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenā trenera amatā iecelts igaunis Vasiljevs

Par jauno Latvijas vīriešu volejbola izlases galveno treneri apstiprināts igauņu speciālists Rainers Vasiljevs, ceturtdien paziņoja Latvijas Volejbola federācija (LVF).

40 gadus vecais igauņu treneris amatā nomainījis poli Mihalu Gogolu, kurš valstsvienību vadīja no 2022.gada janvāra līdz šī gada martam.

Gogola vadībā Latvijas volejbolisti 2023.gadā uzvarēja Eiropas Sudraba līgā un Eiropas rangā pakāpās uz 20.vietu, taču grupā ar Somiju un Austriju nekvalificējās 2023.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Man šķiet, ka komanda ir ļoti konkurētspējīga. Latvijai ir labs pieredzējušo un jauno spēlētāju līdzsvars, kuriem priekšā ir daudzsološa nākotne," federācijas mājaslapā citēts igauņu speciālists. "Daudzus latviešu spēlētājus pazīstu, lai arī pēdējos gadus strādāju ārpus Baltijas reģiona."

"Latvijas volejbolistus vienmēr esmu redzējis kā cīnītājus, vienalga, vai viņi spēlē kopā izlasē vai katrs savā klubā. Man patīk šāda tipa spēlētāji. Emocionāla cīņa par mērķiem un laba darba ētika treniņos - šīs lietas palīdz komandai būt stiprai," par savām līdzšinējām asociācijām ar Latvijas volejbolu saka Vasiljevs.

Kā norādīja jaunais galvenais treneris, izlases galvenais mērķis tuvākajā nākotnē ir kvalificēties 2026.gada Eiropas čempionāta finālturnīram un sasniegt tajā pēc iespējas labāku rezultātu. "Otrs mērķis man ir sekmēt jaunās paaudzes spēlētāju progresu komandā, kā arī panākt, lai būtu daudz spēlētāju, kuriem ir atbilstošas prasmes, lai spēlētu izlasē," piebilda Vasiljevs.

Izlases treniņnometne sāksies 8.jūlijā, bet valstsvienības kandidātu sarakstu ir plānots nosaukt jūnija beigās.

"Vēlējāmies tādu treneri, kuram būtu vēlme strādāt un attīstīt izlasi ilgtermiņā. Ņemot vērā, ka šogad nepiedalījāmies Eiropas līgā, būtisks faktors bija arī uzticēt trenerim, kuram ir bijusi saskarsme ar Latvijas spēlētājiem, jo ieskriešanās periods šoreiz ir ļoti īss," par jaunā trenera izvēli sacījaLVF nacionālo izlašu koordinators Arturs Vitkovskis. "Esmu saņēmis ļoti labas atsauksmes par viņu gan no izlases spēlētājiem, gan arī dažādiem ārvalstu speciālistiem, tā kā es ticu, ka kopā spēsim sasniegt nospraustos mērķus."

Vasiljevs par treneri sāka strādāt 23 gadu vecumā, vispirms Tartu "Pere Leib" komandā kļūstot par Urmasa Tali palīgu, bet kopš 2009.gada - par galveno treneri. 2013./2014.gada sezonā viņš trenēja "Rakvere VK", bet pēc tam trīs sezonas - Tallinas "Selver". 2017./2018.gada sezonā Vasiljevs trenēja Šveices virslīgas klubu "Schonenwerd", bet nākamās divas sezonas pirms atgriešanās "Selver" bija Polijas virslīgas kluba Lubinas "Cuprum" trenera palīgs.

Pēc sezonas Tallinā Vasiljevs trenera karjeru turpināja ārvalstīs, trenējot Polijas pēc spēka otrās līgas Vroclavas "Gwardia", Kipras vienību Pafas "Pafiakos" un Rumānijas "Zalau". Uz nākamajām trim sezonām igauņu speciālists ir atgriezies Igaunijā un trenēs "Parnu VK", kurā arī nākamajā sezonā spēlēs Latvijas izlases bijušais kapteinis Toms Švans.

Paralēli darbam klubos Vasiljevs no 2011. līdz 2019.gadam bija Igaunijas vīriešu izlases trenera palīgs, bet no 2019. līdz 2021.gadam - Igaunijas sieviešu valstsvienības trenera palīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi