Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas volejbola izlase nākamsezon startēs spēcīgākajā Eiropas Zelta līgā

Latvijas vīriešu klasiskā volejbola izlase nākamajās sezonā startēs spēcīgākajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Zelta līgā.

Ceturtdien notikušajā izlozē noskaidrojies, ka Latvijas valstsvienība Zelta līgā spēlēs A grupā kopā ar Beļģijas, Slovākijas un Turcijas izlasēm.

Tikmēr B grupā ielozētas pašreizējā Zelta līgas čempione Igaunija, Nīderlande, Spānija un Horvātija, kamēr C grupā sacentīsies Somija, Čehija, Ukraina un Baltkrievija.

Līdz ar to kopumā Zelta līgā spēkosies 12 komandas, bet katras grupas uzvarētāja un arī sacensību uzņēmējvalsts piedalīsies finālčetrinieka sacensībās. Uzvarētāji iegūs 120 000 eiro prēmiju, kamēr otrajai vietai tiks 80 000 eiro, turklāt finālistes varēs startēt šogad izveidotajā Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) Izaicinājuma kausā, kur tiekas sešas valstsvienības no dažādiem kontinentiem, lai sacenstos par ceļazīmi uz prestižo FIVB Nāciju līgu.

Vēl pagājušajā sezonā Latvijas izlase Eiropas Sudraba līgas turnīrā izcīnīja trešo vietu, atgriežoties šajās sacensībās, kur iepriekš pirmo un vienīgo reizi piedalījās 2007.gadā. Šogad komanda ieguvusi iespēju sacensties jau spēcīgākajā - Zelta - divīzijā.

Paredzēts, ka spēles gan Eiropas Zelta, gan Sudraba līgā sāksies nākamā gada 25.maijā, bet finālturnīri paredzēti attiecīgi 22.-23. un 29.-30. jūnijā.

Janvārī Latvijas izlase aizvadīs divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles ar Igauniju un Izraēlu, kam tika zaudēts pirmajos divos mačos.

Igaunija ar trīs spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem abās cīņās, saglabājot tikai teorētiskas izredzes tikt tālāk.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta. Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015., 2017.gadā un spēlēs arī nākama gada meistarsacīkstēs. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet pērn igauņi palika 13.vietā.

Kvalifikācijā izlases tika sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi