Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Pļaviņš/Točs iekļūst PK četru zvaigžņu turnīra astotdaļfinālā

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piektdien Lasvegasā iekļuva Pasaules kausa četru zvaigžņu posma astotdaļfinālā.

Ar astoto numuru izliktie Pļaviņš/Točs izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā ar 2-0 (21:18, 21:19) sīvā cīņā uzvarēja kanādiešus Grāntu O'Gormenu un Benu Sekstonu, kuri turnīrā izlikti ar 13.numuru.

Līdz ar to latvieši sasnieguši šo sacensību astotdaļfinālu, kur vēlāk piektdien tiksies ar pašreizējajiem Eiropas čempioniem, sacensību otro numuru Kristianu Sērumu un Annešu Mūlu no Norvēģijas.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka apakšgrupu turnīrā Pļaviņš/Točs guva vienu uzvaru divos mačos. Vispirms viņi H grupas pirmajā mačā ar 2-1 (19:21, 22:20, 15:13) pārspēja ar 25.numuru izlikto ASV duetu Mailsu Evansu un Viljamu Kolinski, bet pēc tam cīņā par pirmo vietu grupā un automātisku ceļazīmi uz astotdaļfinālu ar rezultātu 0-2 (14:21, 21:23) piekāpās krievu duetam Vačeslavam Krasiļņikovam un Oļegam Stojanovskim, kuri saņēmuši devīto numuru.

Vēlāk piektdien dāmu izslēgšanas turnīru no pirmās kārtas sāks arī ar 17.numuru izliktās Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras spēkosies ar sacensību 14.numuru Lilianu Fernandesu Steineru un Elsu Makmilanu no Spānijas.

Uzvaras gadījumā Latvijas pāris astotdaļfinālā tiksies ar kanādietēm Heteri Bensliju un Brendiju Vilkersoni, kurām piešķirts otrais numurs.

Arī Graudiņa/Kravčenoka grupu turnīrā guva vienu uzvaru divos mačos. A apakšgrupas pirmajā cīņā viņas ar 2-1 (21:16, 19:21, 17:15) apspēlēja ar 16.numuru izliktās somietes Taru Lahti-Liukonenu un Anīnu Parkinenu, kuras saņēmušas 16.numuru, taču turpinājumā ar 0-2 (16:21, 13:21) pārliecinoši piekāpās ar pirmo numuru izliktajām amerikānietēm Rosai Sammerai un Sārai Hjūzai.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvadīja divas spēles - vispirms savā starpā tikās grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēroja abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedza izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet vienības, kas guva pa vienai uzvarai, iekļuva izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības noslēdzās. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Latvijas dueti uzsākuši kvalifikāciju 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Lai automātiski kvalificētos Olimpiādei, līdz 2020.gada jūnija vidum nepieciešams iekļūt pasaules ranga labāko piecpadsmitniekā, bet ceļazīmes būs iespējams iegūt arī nākamā gada pasaules čempionātā, Kontinentālajā kausā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi