Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Abi brāļi Dukuri labāko trijniekā pēc PČ pirmās dienas

Latvijas vadošais skeletonists Martins Dukurs ceturtdien Vistleras trasē Kanādā ieņem pirmo vietu pēc pasaules čempionāta pirmajiem diviem braucieniem, kamēr viņa brālis Tomass ir trešais.

Pēc veiktiem diviem no četriem braucieniem M.Dukurs par 0,37 sekundēm apsteidz krievu Ņikitu Tregubovu. Savukārt M.Dukurs brālim zaudē 0,48 sekundes.

M.Dukurs bija vadībā jau pēc pirmā brauciena, tomēr otrais izdevās vēl labāks, jo ar finišu pēc 51,91 sekundes izdevās sasniegt jaunu trases rekordu. Tikmēr Tregubovs, pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā izdevās pakāpties par vienu pozīciju.

Tikmēr T.Dukurs pēc pirmā brauciena bija piektais, bet pēc otrā brauciena summā izdevās pakāpties uzreiz par divām pozīcijām. Uzreiz aiz latvieša ir šī gada Pasaules kausa ieguvējs Aleksandrs Tretjakovs, kurš no pirmās vietas atpaliek 0,53 sekundes.

Neveiksmīgu otro braucienu aizvadīja vācietis Kristofers Grothers - viņš pēc pirmā brauciena bija otrais, tomēr nākamajā viņš startēja krietni neveiksmīgāk, kas summā lika zaudēt uzreiz trīs vietas un pašlaik ieņemt piekto pozīciju. Vāju otro braucienu veica arī olimpiskais čempions Sunbins Juns no Dienvidkorejas, kurš pēc pirmā brauciena bija ceturtajā vietā, tomēr otrajā nācās piekāpties T.Dukuram un Tretjakovam. Dienvidkorejietis pašlaik ir sestais un no līdera atpaliek iespaidīgas 0,77 sekundes.

Pasaules čempions tiks noskaidrots četros braucienos, atlikušajiem diviem norisinoties piektdien.

Ceturtdien pirmos divus braucienus aizvadīs arī dāmas.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs par pasaules čempionu kronēts piecas reizes, tajā skaitā iepriekšējās meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem norisinājās Kēnigszē. Vienīgais, kurš viņu pēdējā desmitgadē spējis pārspēt, ir Tretjakovs, kurš kļuva par čempionu 2013.gadā, kad M.Dukurs samierinājās ar sudrabu.

Savukārt T.Dukura kontā ir viena pasaules čempionātu bronzas medaļa, kas tika izcīnīta pirms četriem gadiem.

M.Dukurs ir uzvarām bagātākais skeletonists pasaules čempionātos. Pa trim zelta medaļām ir šveicieša Gregora Štēli un vācieša Aksela Jungka kontā, bet otrais no viņiem par čempionu kļuvis tikai komandu sacensībās.

Divas nedēļas pirms pasaules čempionāta Kalgari noslēdzās Pasaules kausa sezona, kuras kopvērtējumā M.Dukurs bija trešais, T.Dukurs ieņēma septīto vietu, bet par uzvarētāju kļuva Tretjakovs.

Janvārī M.Dukurs desmito reizi pēc kārtas tika kronēts par Eiropas čempionu.

Pirms deviņiem gadiem Vistleras trasē norisinājās 2010.gada olimpisko spēļu sacensības, kurās M.Dukurs samierinājās ar sudraba medaļu, četru braucienu summā par septiņām sekundes simtdaļām piekāpjoties kanādietim Džonam Montgomerijam. Tikmēr T.Dukurs bija ceturtais 0,38 sekundes aiz Tretjakova.

Pagājušajā sezonā 34 gadus vecais M.Dukurs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs palika ceturtajā vietā, godalgu no rokām izlaižot pēdējā braucienā, turklāt pastāvēja varbūtība, ka viņš savai sportista karjerai liks punktu. Tomēr latvietis ir apņēmies turpināt startēt un varētu piedalīties 2022.gada Pekinas Olimpiādē. Viņš savā karjerā ir ieguvis astoņus Pasaules kausus, bet pagājušajā sezonā palika ceturtais.

Tikmēr 37 gadus vecais T.Dukurs pērn Olimpiādē bija piektais, bet Pasaules kausa ieskaitē viņš pamanījās būs augstāk par savu brāli - trešais.

Pasaules čempionāts Vistlerā noslēgsies sestdien un svētdien, kad par titulu cīnīsies bobsleja četrinieki.

Top komentāri

Dukuri
D
ha hā,protam gan uz krieviem dirst, gan tiem trasē pa priekšu cirst!
Seksapatologs
S
To Latvijā sauc par izDukurēšanu !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi