Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kamaniņu braucējs Bērziņš Jaunatnes ziemas Olimpiādē izcīna pirmo vietu

Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš sestdien Šveicē izcīnīja uzvaru Jaunatnes ziemas Olimpiādē, kamēr Kaspars Rinks ierindojās sestajā pozīcijā.

Bērziņš pirmajā braucienā startā sasniedza sesto ātrāko laiku, bet finišēja kā pirmais. Otrajā braucienā viņš startā bija piektais ātrākais, bet atkal palika nepārspēts braucienā, kā rezultātā izcīnīta pirmā vieta. Bērziņš bija vienīgais sportists, kuram abos braucienos izdevās attīstīt 124 kilometru stundā lielu ātrumu.

Otrajā vietā, līderim zaudējot 0,184 sekundes, bija Krievijas sportists Pāvels Repilovs, bet bronza vācietim Timonam Grankagnolo, kurš Bērziņam zaudēja 0,791 sekundi.

Otrs Latvijas sportists Rinks pirmajā braucienā bija septītais, bet otrajā pakāpās vietu augstāk, divu braucienu summā izcīnot sesto pozīciju.

Kopumā vieninieku sacensībās piedalījās 27 sportisti.

Sestdien pēc vīru startiem sacensības uzsāka arī dāmu divnieku ekipāžas, kur Latviju pārstāvēja Viktorija Ziediņa un Elizabete Selīna Zvilna.

Latvietes pirmajā braucienā uzrādīja piekto ātrāko laiku, bet otrajā izdevās pakāpties divas pozīcijas augstāk, kā rezultātā divu braucienu summā izcīnīta bronza. 

Uzvaru divnieku sacensībās svinēja vāciete Vanesa Šnaidera un Džesika Degenhārta, kuras Latvijas ekipāžu apsteidza par 1,6 sekundēm. Otro vietu ieguva kanādietes Natālija Korlesa un Keitlīna Neša, līderēm zaudējot 1,266 sekundes.

Latvijas sportisti Jaunatnes olimpiskajās spēlēs līdz šim izcīnījuši trīs godalgas.

Citos sporta veidos Latvijas sportisti sestdien piedalīsies arī šorttreka, distanču slēpošanas un kērlinga jaukto komandu sacensībās.

Jau ziņots, ka kamaniņu braucēji Kaspars Rinks un Ardis Liepiņš piektdien Šveices pilsētā Sanktmoricā izcīnīja otro vietu Jaunatnes olimpisko spēļu divnieku sacensībās.

Latvijas kamaniņu divnieks Rinks un Liepiņš pirmajā braucienā uzrādīja trešo ātrāko starta laiku, bet trasē padevās labs sniegums, kā rezultātā izcīnīta otrā vieta. Otrajā braucienā Latvijas duets sasniedza trešo ātrāko starta laiku un atkal izcīnīja otro vietu, kas iegūta arī divu braucienu summā.

Savukārt Justīne Maskale pirmajā braucienā bija septītā, bet otrajā finišēja ar 11.ātrāko laiku, divu braucienu summā ieņemot desmito pozīciju. Vietu zemāk bija Zane Kaluma, kura pirmajā braucienā izcīnīja desmito vietu, bet otrajā finišēja pozīciju zemāk, kas kopsummā deva 11.vietu.

Latvija spēlēs ir pārstāvēta ar 30 sportistiem deviņos sporta veidos - biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, šorttrekā, kērlingā, kā arī 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā.

Lielākā pārstāvniecība ir kamaniņu sportā, kur ir pilna komanda - septiņi sportisti, biatlonā startē seši jaunie sportisti, pa diviem pārstāvjiem ir bobslejā un skeletonā. Distanču un kalnu slēpošanas sacensībās startē attiecīgi četri un divi jaunie slēpotāji, kērlinga turnīrā jauktajām komandām piedalās četri sportisti, šorttrekā - divi, bet viena pārstāve ir 3x3 jaukto komandu hokeja turnīrā, kur komandas tiek veidotas no vairāku valstu sportistiem un Latvijas pārstāve ir vārtsardze.

Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs iepriekš ir startējuši tādi tagad zināmi sportisti kā kamaniņu braucēji- Ulla Zirne un Kristers Aparjods, bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, daiļslidotāji - Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina, kā arī distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka.

III Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles Lozannā norisinās līdz 22.janvārim. Kopumā sacensībās piedalās vairāk kā 1100 jauno sportistu no 70 pasaules valstīm, vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Olimpisko spēļu sacensību programmā ir iekļautas astoņu ziemas sporta veidu 16 disciplīnas, kurās tiek sadalīts 81 medaļu komplekts.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi