Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kurš smiesies pēdējais?

Gaidīts lēmums, taču ar plašu rezonansi, jo aizvainotā puse ir kaujinieciski noskaņota pierādīt savu taisnību. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atņēma Krievijas bobslejistam Aleksandram Zubkovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās zelta medaļas divnieku un četrinieku konkurencē.

Pirms tam diskvalifikācija tika piemērota četriem Krievijas skeletonistiem, tostarp Soču čempionam Aleksandram Tretjakovam un bronzas medaļas ieguvējai Jeļenai Ņikitinai. Pēdējās diskvalifikācijas Krievijai ir īpaši sāpīgas, jo ir zaudēta pirmā vieta neoficiālajā komandu vērtējumā.

Lēmums par olimpisko medaļu atņemšanu vēl ir jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF). Ņemot vērā, ka krievi ar naudas ieplūdināšanu IBSF kontos panākuši diezgan lielu ietekmi, Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs piesardzīgi raugās uz notikumu turpmāko attīstību starptautiskajā federācijā. Krievi jau ir pieprasījuši IBSF steidzīgu lietas izskatīšanu, lai skeletonisti nākamajā Pasaules kausa posmā 8. decembrī Vinterbergā varētu atgriezties sacensību apritē. IBSF ir piemērojusi pagaidu diskvalifikāciju, turklāt SOK diskvalificētie skeletonisti no starta PK posmā pagājušās nedēļas nogalē Vistlerā tika atstādināti pēdējā brīdī pirms izlozes. IBSF apstiprinot Zubkova diskvalifkāciju, par olimpiskajiem čempioniem kļūs Latvijas pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu. Zubkovs sportista karjeru jau ir beidzis.

SOK publiskajā telpā nav norādījusi uz konkrētajiem pārkāpumiem, tāpēc Krievijā sabiedrība tiek noskaņota vienā virzienā, proti, mūsējos nepamatoti apvaino un soda.

Visu rakstu lasiet pirmdienas, 27. novembra avīzē Diena!

Top komentāri

putins-terorists nr 1
p
bet krievu zombiji drauds visiem planetas iedzivotajiem?
vasja
v
kas par jautājumu - kamēr vien būs krievi tik ilgi par viņiem smiesies !
Onslow
O
ja brīvprātīgi atsakās no medaļām tad jāpieņem,ja ne tad nav ko priecāties- krievs protams visu pasniegs kā skaudību par viņu pārākumu,kā tas bija arī komūņīzma būvēšanā....
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bertāns: Vēlos spēlēt, un Dubaijā to varēs darīt

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns, kurš pagājušajā nedēļā pievienojās Adrijas līgas jaunpienācējai Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) klubam "Dubai", komandu papildinājis, lai atkal varētu izb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi