Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Naudas balva Dukuram par sesto PČ titulu sasniegs 28 458 eiro

Izcīnot savu sesto pasaules čempiona titulu, Latvijas skeletona braucējs Martins Dukurs no valsts var saņemt līdz 28 458 eiro naudas balvu, paredz Ministru kabineta (MK) noteikumi.

Kārtība, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru, paredz, ka sportistiem olimpiskajos individuālajos sporta veidos par pasaules čempionātos iegūto pirmo vietu piešķir naudas balvu līdz 28 458 eiro.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Latvijas Bobsleja un skeletona federācijai jāvēršas Izglītības un zinātnes ministrijā ar iesniegumu. Ministrijai izvērtējot iesniegumu, tas nonāk padomē, kura arī izstrādā priekšlikumu MK par naudas piešķiršanu.

Jau vēstīts, ka Latvijas skeletona braucējs Martins Dukurs piektdien Vistleras trasē Kanādā triumfēja pasaules čempionātā, izcīnot savu sesto titulu planētas meistarsacīkstēs, kamēr viņa brālis Tomass pēdējā braucienā izlaida no rokām bronzas medaļu un tika pie piektās vietas.

Tikmēr par pasaules vicečempionu kļuva krievs Ņikita Tregubovs, kamēr bronzas medaļa tika olimpiskajam čempionam Sunbinam Junam no Dienvidkorejas.

Martins Dukurs uzvarēja visos četros braucienos, labodams arī trases un starta rekordus.

Planētas titulētākais skeletonists Martins Dukurs par pasaules čempionu kronēts sešas reizes, tajā skaitā iepriekšējās meistarsacīkstēs, kas pirms diviem gadiem norisinājās Kēnigszē.

Top komentāri

CNB
C
Kaut kas labs vienmēr ir labāks par neko, taču- tik vien? Pasaules līmeņa sportistam? Malacis, liels prieks par tādu Cilvēku!
Lee
L
Patiesībā skumja summa.
Buks
B
Lielā naudas balva aiziet fotogrāfam par fantastisko kadru. Valsts prezidents kārtējo reizi piefiksēts visā viņa būtībā. Vienīgais, ko fotogrāfs ir noretušējis (noslēpis)- BMW zīme Dukuram priekšā un Vējonim pakaļā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi