Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Android un Windows 10 operētājsistēmas popularitātes ziņā tuvojas Windows 7

Martā visvairāk lietotā operētājsistēma Latvijā bija Windows 7, kura, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, lietota 29,5% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma Gemius pētījuma gemiusRanking dati.

Otrā populārākā operētājsistēma bija Android, kas lietota 23,2% gadījumu, bet trešā - Windows 10 ar 23,1%. Kamēr Windows 7 popularitāte nemainīgi krītas, nākamo divu operētājsistēmu popularitāte nemainīgi un līdzīgi aug.

iOS lietota 7,1% gadījumu, Windows 8.1. - 7,0%, bet vairāk nekā divus gadus neuzturētā un ievainojamā operētājsistēma Windows XP martā lietota 5,3% gadījumu.

Mac OS X lietota 1,7% gadījumu, Windows 8 - 0,9%, Linux - 0,8%, Windows Vista - 0,6%, Windows Phone 8.1. - 0,5%, bet Windows Phone 10 - 0,1% gadījumu.

Arī pērn martā visvairāk lietotā operētājsistēma bija Windows 7 ar 41,0%. Otrajā vietā bija Android ar 15,7%, bet trešajā - Windows 10 ar 12,8%.

Windows 7 kļuva par populārāko operētājsistēmu Latvijā 2012.gada sākumā, apmēram trīs gadus pēc nokļūšanas tirgū. Līdz tam stabila līdere bija Windows XP operētājsistēma.

gemiusRanking aplūko statistiku par operētājsistēmām, kuras izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas tīmekļa vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz gemiusTraffic pētījumā iekļautajām tīmekļa vietnēm.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
jaa aarkaartiigi noderiigs peetiijums. vareetu padomaat, ka pastaav iespeeja izveeleeties starp windows 7 un 10.. tik idiotisku peetiijumu sen nebiju redzeejis.
Robocop
R
Kāda tur vēl popularitāte :D Windows ar varu piespiež tev instalēt to desmito mēslu, kas vecās programmatūras negrib palaist.
Bedre
B
pie windows 10 nevar pieslegt pat telefonu ar vadu! uztaisiet aptauju, cik apmierinati ir tie kas pargaja no 7 uz 10!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko