Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dānija izgudro veidu, kā darbināt mobilo telefonu ar acu skatienu

Dāņu uzņēmums Senseye sācis izstrādāt aplikāciju, kas ļaus ar kamerām aprīkotus viedtelefonus darbināt ar acu skatienu, raksta informācijas tehnoloģiju (IT) portāls The Next Web.

Tehnoloģija darbojas ar telefoniem, kuriem ir pret lietotāju vērsta kamera (tāda ir iPhone un citām markām), kuru parasti izmanto videosarunām. Eksperimentālā aplikācija izmanto kameru, lai vērotu un reaģētu uz acu kustībām, raksta portāls.

Programmatūras pirmsākumi ir Kopenhāgenas IT universitātes pētnieku darbā, kas saistīts ar palīglīdzekļu izstrādi cilvēkiem ar nopietniem kustības traucējumiem. Šim mērķim izstrādāti rīki, ar kuriem slimnieki ar acu skatienu varēja darbināt dažādas palīgierīces.

Senseye programmatūras prototips prezentēts vasarā vairākos jaundibinātu uzņēmumu ideju forumos. Tas ir domāts veseliem cilvēkiem, lai tie ar skatienu varētu iedarbināt viedtelefona aplikācijas, ievadīt telefona numurus, ar skatienu spēles u.tml., raksta The Next Web.

Senseye mājaslapā ielikts video, kur attēlots Android operētājsistēmas telefona prototips ar uzrakstu "Šauj uz saviem ienaidniekiem (spēlē) uz tiem paskatoties."

Vienlaikus Senseye speciālisti izstrādājuši citu prototipu - acu kustību sensoru, kuru var iespraust ierīcēs bez īpašam kamerām, tādējādi ar skatienu vadot planšetdatorus un citas ierīces. Lēš, ka šādu ierīci varētu tirgot par aptuveni 100 ASV dolāriem (50 latiem).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko