Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

HP paplašina Z sērijas darbstaciju klāstu un uzsāk Ultrabook datoru ražošanu

Jaunās mobilās ZBook un stacionārās Z darbstacijas, kā arī Z displeji un Thunderbolt tehnoloģija definē jaunus profesionālo datoru standartus.

Tehnoloģiju uzņēmums HP vasaras beigās paplašinājis savu Z sērijas profesionālo darbstaciju un displeju klāstu, izstrādājot vairākus jaunus modeļus, kuru vidū ir arī jaunas paaudzes Ultrabook jeb portatīvais ultradators HP ZBook 14 un kuros ir izmantota revolucionārā Intel Thunderbolt tehnoloģija, kas nodrošina vēl ātrāku datu pārraidi starp datoru un tam pievienotajām papildierīcēm.

Jaunajā datortehnikas piedāvājumā ietilpst trīs HP ZBook sērijas mobilās darbstacijas ar uzlabojumiem procesoru un grafisko karšu jaudas parametros, kā arī trīs jaunas stacionārās darbstacijas un divi HP Z sērijas displeji.

Ar Z burtu apzīmētā produktu grupa ir konstruēta, apvienojot kvalitatīvas jaunākās paaudzes tehnoloģijas, kuras atbilst visaugstākajām klientu prasībām un iekļaujas viņu dinamiskajā darba vidē, kur datorierīču darbības ātrumā un stabilitātē atkāpes no izvirzītajiem standartiem nav pieļaujamas. Z sērijas produkti ir izstrādāti un sertificēti profesionālam pielietojumam tādās jomās kā finanses, inženierzinātnes, arhitektūra, dizains, animācija un kino, izglītība, valsts pārvalde un veselības aprūpe.

“Dažādu nozaru speciālisti kritiski svarīgajās datortehnoloģijās paļaujas uz pārbaudītiem un sertificētiem risinājumiem, kurus nodrošina viņu uzticamie partneri HP,” uzsver HP EMEA komerciālo personālo datorsistēmu un drukas sistēmu departamenta viceprezidents Kobi Elbazs.”Esam padarījuši savu Z zīmolu par vispasaules standartu profesionālās klases produktu jomā. Z sērijas portfeļa paplašināšana ir apliecinājums tam, ka HP ir palicis uzticīgs profesionālo produktu tirgum, kuru daudzi citi ražotāji ir pametuši.”

Jaunās HP ZBook mobilās darbstacijas pieejamas ar divkodolu un četrkodolu ceturtās paaudzes Intel Haswell procesoriem, kā arī ar nākamās paaudzes grafiskajām tehnoloģijām no pasaules vadošajiem ražotājiem NVIDIA un AMD. Lai vienkāršotu iekārtu apkopi un jaunu detaļu uzstādīšanu, visi inovatīvajā ZBook darbstaciju dizainā izmantotie stiprinājumu elementi ir atvienojami bez darbarīku palīdzības.

Pasaulē pirmā ultradatora HP ZBook 14 komplektācijā var tikt iekļauts skārienjutīgais panelis, padarot šo ierīci par lielisku izvēli praktiskiem lietotājiem, kuri vēlas tiešu kontaktu ar darbvirsmu. Savukārt HP ZBook 15 darbstaciju būs iespējams aprīkot ar īpaši augstas izšķirtspējas QHD+ standartam atbilstošu 3 200 x 1 800 punktu displeju, kas nodrošinās nevainojamu attēla precizitāti vissmalkāko darbu veikšanai.

Turpinot paaugstināt stacionāro Z sērijas darbstaciju veiktspējas standartus, jaunās HP Z420, Z620 un Z820 darbstacijas ir aprīkotas ar jaunākās paaudzes Intel Xeon Ivy Bridge klases procesoriem E5-1600v2 and E5-2600v2, kā arī ar operatīvo atmiņu, kura strādā par 16 procentiem ātrāk, un ar otrās paaudzes Thunderbolt pieslēgvietām, kuru nodrošinātais datu pārraides ātrums četras reizes pārsniedz USB 3.0 standartu, turklāt vienai kompaktai Thunderbolt pieslēgvietai iespējams vienlaicīgi pievienot vairākas papildierīces.

HP Z820 darbstacija ar divu procesoru pieslēgšanas iespēju un godalgotu industriāla stila dizainu nodrošina savā klasē visplašākās papildierīču un aprīkojuma uzstādīšanas iespējas, turklāt apkopei un jaunu ierīču pievienošanai nav nepieciešami nekādi instrumenti. HP Z820 komplektācijā iespējams iekļaut līdz pat 24 procesoru kodoliem un līdz 512 gigabaitiem ECC tipa atmiņas, kas spēj pati identificēt un izlabot datu kopēšanas un saglabāšanas procesā radušās kļūdas, tādējādi līdz minimumam samazinot iespēju zaudēt uzņēmumam vitāli svarīgu informāciju. Tāpat Z820 modelis pieļauj līdz pat 15 terabaitiem standarta ātrgaitas datu uzglabāšanas iespēju un vienu vai divas NVIDIA K6000 grafiskās kartes.

HP Z620 darbstacija arīdzan ir pieejama ar 24 procesoru kodoliem, NVIDIA K6000 vai NVIDIA K5000 videokarti, līdz 192 GB ECC atmiņas un līdz 12 TB ātrgaitas datu uzglabāšanas. Savukārt vispopulārākais darbstacijas modelis – HP Z420 – atbalsta astoņus procesoru kodolus, 64 GB ECC atmiņas un 12 TB ātrgaitas atmiņas, piedāvājot mūsdienīgu, bez instrumentu pielietošanas paplašināmu vertikālā korpusa dizainu un ļoti augstus jaudas parametrus par lielisku cenu. HP Z420 darbstacija ir pieejama ar NVIDIA QuadroK6000, AMD W7000 vai divām NVIDIA K2000 grafiskajām kartēm.

Papildinot uzņēmuma piedāvāto profesionālo displeju klāstu, jaunie HP 727i un 730i monitori ir ideāli piemēroti dizaineriem, foto un video satura veidotājiem un citu jomu kvalificētajiem speciālistiem, kuru darbam svarīga ir izcila attēla precizitāte, plašas pielāgošanas iespējas un maksimāls darbības drošums.

Abi jaunie modeļi spēj atspoguļot 100 procentus standarta RGB krāsu diapazona un simtprocentīgi aptver arī Adobe RGB krāsu gammu. Izmantojot otrās paaudzes IPS Gen2 paneļus, jaunie HP Z displeji ietaupa līdz 37 procentiem elektroenerģijas, saglabājot savas nevainojamās krāsu precizitātes īpašības un nodrošinot asu, skaidru attēlu neatkarīgi no vērotāja leņķa attiecībā pret ekrānu.

HP, tiecoties pēc optimālas darba telpas izmantošanas,  piedāvā arī HP Thin Client montāžas komplektu, kas ļauj lietotājiem droši nostiprināt vieglajos Thin Client vai Ultra Slim tipa korpusos iestrādātos stacionāros datorus sava displeja aizmugurē.

Cenas un pieejamība

  • HP ZBook mobilo darbstaciju 15. un 17. modelis ir pieejams veikalos, sākot no attiecīgi 1 599 un 1 899 eiro (no 1 123 un 1 334 latiem), savukārt HP ZBook 14 veikalu plauktos parādīsies šī gada rudenī, un tā tirgus cena būs no 1 299 eiro (no 912 latiem).
  • Uzlaboto HP stacionāro darbstaciju Z420, Z620 un Z820 tirdzniecību visā pasaulē plānots uzsākt šī gada oktobrī, un šo ierīču paredzamās cenas ir attiecīgi no 1 299, 1 499 un 1 899 eiro (no 912, 1 053 un 1334 latiem).
  • HP Z27i monitori veikalu plauktos nonāks novembrī, un to cena būs, sākot no 699 eiro (no 491 lata), bet HP Z30i displeji ir nopērkami jau tagad par aptuveni 1 299 eiro (912 latiem), kamēr HP Thin Client montāžas komplekts ir pieejams par 35 eiro (24 latiem).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko