Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ir publicētas jaunā Peugeot 308 cenas

Šodien Tallinas estrādē notika svinīga jaunā Peugeot 308 modeļa Baltijas prezentācija. Pirmie 308 modeļi nonāks pārstāvniecībās jau septembra beigās, cenas būs sākot no 14 156 eiro.

Pēc Peugeot Baltic izpilddirektora Rasmusa Tali (Rasmus Tali) vārdiem, jaunais 308 modelis jau tagad automašīnu pasaulē ir iemantojis ļoti lielu uzmanību. „Peugeot inženieri un dizaineri ir paveikuši milzīgu darbu, un rezultāts ir ļoti īpašs – smalks dizains un ārkārtīgi ekonomisks braukšanas baudījums, vienlaikus ar jaudīgu dzinēju. Jaunais 308 modelis ir nominēts Eiropas Gada Auto 2014. Mazo vidējās klases vieglo automašīnu tirdzniecības segmentā, kas veido vairāk nekā trešo daļu no Eiropas tirgus, jaunajam 308 modelim tiek prognozēta ļoti liela pircēju interese, un ir sagaidāms, ka arī Igaunijā 308 modelis tiks uzņemts ar siltām emocijām,“ teica Tali.

Baltijas prezentācijā piedalījās autožurnālisti, Peugeot labākie klienti un sadarbības partneri un dīleru tīkla darbinieki. Peugeot 308 pasaules prezentācija notika tikai nedēļu agrāk vienā no auto pasaules lielākajiem pasākumiem – 65. Frankfurt Motor Show Vācijā.

Jaunais 308 modelis ir drosmīgs, intuitīvs un tīra dizaina hečbeks, kas ir dzimis dizaineru un inženieru kopēja darba rezultātā. Peugeot 308 piedāvā augstākās klases brauciena baudījumu, ko nodrošina jaudīgi, tomēr ekonomiski dzinēji. CO2 izmešu rādītāji ir ieguvuši pilnīgu jaunu līmeni – mazāk par 85 g/km. Pateicoties jaunajai EMP2 platformai jaunais 308 modelis ir visvieglākais modelis savā klasē – tas ir 140 kg vieglāks nekā iepriekšējais modelis – kā arī ar savu 4,25 metrus lielo garumu tas arī ir viskompaktākais.

Jaunajam 308 modelim ir pirmklasīga dinamika, vadāmība, ergonomika un augstākās kvalitātes virsbūves stabilitāte. Minimālisma stila dizaina un tehnoloģiska interjera centrā atrodas Peugeot - Cockpit autovadītāja sēdvieta, kuras radīšanā iedvesma ir gūta no SR1 koncepta automašīnas. Šo autovadītāja sēdvietu raksturo mazāka stūre, Head Up Display tipa rādītāju bloks, kas atvieglo informācijas nolasīšanu, augsta centrālā konsole un 9,7-collu skārienjutīgs ekrāns intuitīvai vadīšanai. Ar skārienjutīgā ekrāna palīdzību ir iespējama lielākās daļas papildus aprīkojuma vadība. Šāds moderns risinājums ļāva dizaineriem radīt ļoti tīru un oriģinālu vadības paneli ar tikai dažiem taustiņiem.

Braukšanas baudu vēl vairāk palielina dažādas tehnoloģiskas palīgierīces: tumšo stūru sekošanas sistēma, aktīvā kruīza kontrole, brīdinājums par sadursmes iespējamību un automātiskā trauksmes bremzēšana. Šajā segmentā moderns aprīkojums ir Full LED priekšējie lukturi, kuri ietilpst augstāka aprīkojuma līmeņa versiju standarta aprīkojumā.

Peugeot 308 modeļa automašīnas tiek ražotas Sochaux rūpnīcā Francijā.

Lūdzu, video:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko