Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kaspersky Internet Security 2012 saņēmusi augstāko novērtējumu AVComparatives «realitātes» testā

Kaspersky Lab kompleksais risinājums mājas datoru aizsardzībai Kaspersky Internet Security 2012 ir parādījis vienu no labākajiem rezultātiem kārtējā pētniecības laboratorijas AVComparatives veiktajā dinamiskajā testā. Šis pārbaužu veids visprecīzāk atspoguļo reālās mājas datora lietošanas situācijas un tiek rīkots regulāri. No 2011. gada augusta līdz novembrim veiktā testa rezultāti ļāvuši Kaspersky Internet Security 2012 saņemt visaugstāko novērtējumu Advanced+ un kļūt par vienu no trim aizsardzības risinājumiem, kas sekmīgi atklājis vairāk nekā 99% plaši izplatītu apdraudējumu.

Dinamiskā testēšana, izmantojot visas programmatūras aizsardzības sistēmas, tiek veikta ar datoriem, ko pārvalda operētājsistēma Windows XP ar trešo atjauninājumu pakotni. Datorā tiek instalētas potenciāli neaizsargātas, populāras lietojumprogrammas, tādējādi maksimāli tuvinot testēšanas sistēmu lietotāju parasti izmantotajiem datoriem. Kaspersky Internet Security 2012 tika pārbaudīta ar noklusējuma iestatījumiem, kas ietver visu drošības sistēmu, regulāro antivīrusu datubāzu atjauninājumu un aizsardzības mākoņsistēmas Kaspersky Security Network izmantošanu.

Testēšanas laboratorijas eksperti imitēja parastu lietotāju uzvedību, kuri var saskarties gan ar plaši izplatītu, gan jaunu, iepriekš nezināmu veidu apdraudējumiem. Pārbaužu gaitā tika īstenoti vairāki tipiski scenāriji, piemēram, inficētas tīmekļa vietnes apmeklējums, datņu lejupielāde no interneta un to palaišana. Tika vērtēts gan sekmīgi bloķēto apdraudējumu, gan viltus pozitīvo nostrāžu skaits.

Četru mēnešu testēšanas cikla laikā Kaspersky Internet Security 2012 sekmīgi bloķēja 99,3% kaitīgo objektu ar nelielu skaitu (8 no 1898) apdraudējumu, kuru bloķēšana tika veikta pēc lietotāja papildu pieprasījuma. Turklāt Kaspersky Lab risinājums kļuva par vienu no labākajiem viltus pozitīvo nostrāžu trūkuma ziņā. AV-Comparatives eksperti konstatēja tikai vienu gadījumu, kad tīru objektu programmatūra atzina par aizdomīgu: aizsardzības programmatūra bloķēja piekļuvi noteiktai mājaslapai. Ilgu laiku šis domēns tika izmantots kaitīgo programmatūru izplatīšanai, tāpēc lietotāja brīdināšana bija pilnīgi pamatota.

«Tieši dinamiskā testēšana ļauj modelēt situācijas, ar kādām lietotāji saskaras reālajā dzīvē. Esam gandarīti, ka mūsu aizsardzības risinājuma sniegums otrajā pusgadā ir ievērojami uzlabojies– tas ir tiešs mūsu izstrādātāju un antivīrusu ekspertu nepārtrauktā darba rezultāts,» atzīmēja Kaspersky Lab Antivīrusu pētījumu laboratorijas vadītājs Ņikita Švecovs.

Ar visu AV-Comparatives pārskatu par 2011.gada otrā pusgada dinamiskās testēšanas rezultātiem var iepazīties testēšanas laboratorijas tīmekļa vietnē www.av-comparatives.org/images/stories/test/dyn/wpdt2011_2_en.pdf

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko