Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Microsoft turpina Windows attīstību, piedāvājot Windows 8.1

Microsoft laidis klajā jaunāko operētājsistēmas atjauninājumu Windows 8.1. Jaunākā Windows versija, kas bez maksas pieejama Windows 8 lietotājiem, Windows Store, iekļauj vairākus noderīgus uzlabojumus un turpina Windows 8 iesākto uzdevumu — piedāvāt vienotu datora ekosistēmu un lietotāja pieredzi neatkarīgi no izmantotās ierīces. Windows 8.1 no šodienas ir pieejama, arī iegādājoties datorierīces un kā atsevišķs produkts mazumtirdzniecībā visā pasaulē.

Microsoft Windows ir pasaulē populārākā operētājsistēma, kuru visdažādākajām darba vajadzībām, izklaidei, mūzikai, video un sociālajiem tīkliem izmanto vairāk nekā miljards cilvēku un kas līdz ar to ir kļuvusi par neatņemamu mūsdienu dzīves sastāvdaļu. Pirms nepilna gada Microsoft nāca klajā ar operētājsistēmu Windows 8, kas sniedza jaunu skatījumu uz tehnoloģiju izmantojumu, ļaujot darboties vienotā vidē ar dažāda veida ierīcēm. Tagad Microsoft piedāvā sistēmas atjauninājumu Windows 8.1, kas lietotājiem paver plašākas iespējas pielāgot programmatūras lietojumu individuālajām vēlmēm, kā arī vairākus būtiskus funkcionālus uzlabojumus.

“Jaunais Windows 8.1 ļauj katram vēl vairāk pielāgot tehnoloģiju lietošanas pieredzi savām vajadzībām un gaumei neatkarīgi no izmantotās ierīces. Ar jauno operētājsistēmas versiju Microsoft uzlabo visdažādāko ierīču lietošanas ērtumu un ātrumu, kā arī baterijas darbības laiku,” uzsver Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

Jaunā Windows versija sniedz lietotājam iespēju, ieslēdzot datoru, uzsākt darbu no mūsdienīgās Start Screen stila vai iepriekšējo Windows versiju tradicionālākā stila darbvirsmas, kā arī piedāvā dažādas jaunas funkcijas sākuma ekrāna pielāgošanai savai gaumei — Start pogu, All Apps skatu, kas ļauj pārlūkot visas izmantotās lietotnes, un citas iespējas ērtākam darbam. Windows 8.1 versija piedāvā vairākus darba produktivitātes uzlabojumus: labāku SkyDrive integrāciju lietotāja failu atjaunināšanai un piekļuvei no dažādām ierīcēm, ērtu darbu vairākuzdevumu režīmā un labāku atbalstu informācijas pārlūkošanai no vairākiem ekrāniem. Windows piedāvā arī vairākas interesantas lietotnes izklaidei, kuras līdzās plašajam jau esošo programmu klāstam atrodamas atjaunotajā Windows Store virtuālajā veikalā. Windows 8.1 ir iestrādāts atbalsts 3D drukas iespējai, ļaujot vienkārši izdrukāt 3D darbus, kā arī saprast 3D failu formātus.

Microsoft ir uzmanīgi klausījusies, ko par jauno un radikāli citādāko (salīdzinot ar iepriekšējām Windows versijām) Windows 8 saka lietotāji, un ir pastūmusi malā lielākos klupšanas akmeņus, piemēram, atjaunojot Start pogu un ļaujot iestartēties darba virsmas režīmā. Tāpat Windows 8.1 versijai ir veikti simtiem lielāku un mazāku kosmētisko uzlabojumu, un sistēma kļuvusi nostrādātāka un ērtāka lietošanā. Labā ziņa, ka Windows 8.1 automātiski saņems visi Windows 8 lietotāji. Interesanti vērot, kā Microsoft no programmatūras ražotāja pārvēršas par pakalpojumu un ierīču ražotāju un arvien ciešāk savā starpā saauž savus pakalpojumus. Visa pamatā ir vēlme lietotājam sniegt iespēju viņam nepieciešamajiem datiem piekļūt automātiski un no jebkuras savietojamas ierīces. Vēriens, ar kādu Microsoft to vēlas panākt, ir ievērojams,” saka Kristaps Skutelis, IT blogeris un tehnoloģiju entuziasts.

Windows 8.1 tiek piedāvāts kopā ar Internet Explorer 11, kas pielāgots gan skārienjutīgām, gan tradicionālajām ierīcēm. Jaunajā operētājsistēmā ir īpaši piedomāts par orientēšanos datorā, izmantojot Bing Smart Search universālo meklētāju, kas spēj atrast gan dokumentu vai foto albumu, gan informāciju internetā vai meklēto lietotni.

Šie un vēl citi uzlabojumi ir pieejami Windows 8 lietotājiem, kuri jau tagad var veikt programmatūras atjauninājumu bez maksas Windows Store virtuālajā veikalā. Visas Windows Store pieejamās lietotnes tiek atjauninātas automātiski, tāpēc lietotājam vienmēr ir pieejama jaunākā lietotnes versija.

Līdz ar Windows 8.1 Microsoft laiž klajā arī Visual Studio 2013 un jauno .NET 4.5.1. Abi produkti pieejami lejupielādēšanai  šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko